Ipsos araştırma şirketinin yaptığı bir ankete göre halkın yarıya yakını, kış aylarına girdiğimiz bu günlerde bile, ekstra masraflardan kaçınmak için evlerinin termostatlarını düşük ayarda tutuyor. 

Anket sonuçlarına göre enerji faturalarından tasarruf etmek için çaba sarf edenlerin büyük çoğunluğu düşük ve orta gelirli vatandaşlardan oluşuyor. Evin termostat ayarını düşürenlerin yanı sıra yaklaşık her 4 kişiden biri de fatura miktarını düşürmek için duş süresini kısaltıyor. 

Araştırma bürosuna göre, gaz masrafını düşürmek isteyen bazı haneler de örneğin elektrikli soba veya odun sobası kullanmaya çalışıyor.

Ipsos, ısınma ve enerji maliyetlerinden tasarruf etmenin bir süredir halk arasında trend olduğunu söylüyor. Eylül ayından bu yana Hollandalıların yaklaşık yüzde 70'inin termostatlarını kapalı tuttuğunu belirten şirket, ancak bu trendin kış aylarına girdiğimiz ve ısının düşük seyrettiği bu günlerde bile devam ettiğine vurgu yapıyor.

Önlem paketi endişeleri tam olarak gidermedi
Bilindiği üzere hükümet 2023 yılında vatandaşların enerji maliyetlerini düşürmek için gaz ve elektrik tavan fiyatı belirledi. 1 Ocak 2023 tarihinden itibaren haneler belirli bir tüketim miktarına kadar, elektrik ve gaz için daha düşük bir ücret ödeyecek. 

Ipsos anket sonuçlarına göre hükümetin bu önlem paketi bile vatandaşların endişelerini gidermiyor. Özellikle enflasyonun yüksek seyretmesi halkın bu endişesini daha da tetikliyor. 

Anket sonucuna göre halkın yalnızca dörtte biri, tavan fiyat uygulamasının endişelerini azalttığını belirtirken, her on kişiden dördü hala yüksek bir enerji faturasından endişe duyduğunu belirtiyor.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.