Geçtiğimiz temmuz ve ağustos aylarında içinde vanilya bulunan bazı dondurmalarını satıştan geri çekildiğini açıklayan General Mills firması, yeni bir uyarı yayınladı.

Son yapılan uyarıda Mini Joys Collection (4x95ml) ürünlerinde normalin üstünde seviyede 2-kloroetanol ve kanserojen nitelikte olan etilen oksit kalıntılarının bulunduğu belirtildi.

Etilen oksit aslında küçük miktarlarda tüketildiğinde zararlı bir madde olarak tanımlanmıyor. Ancak bu maddeye uzun süre veya büyük miktarlarda maruz kalınması sağlığa zararlı olabilir. 

Son yapılan çağrıda geri çağrılan ürün:
Mini Joys Koleksiyonu 4 x 95ml
Barkod:
3415581542110
Son Kullanma Tarihleri: 18-3-2023 / 24-3-2023

Temmuz ve Ağustos ayında toplatılan ürünler
General Mills, Temmuz ayında içinde vanilya aroması bulunan bir dizi üründe pestisit tespit edildiği için toplatıldığını açıklamış daha sonra ağustos ayında listeyi genişlettiğini duyurmuştu. 

Temmuz ayında toplatılan ürünleri için bu linki ziyaret edebilirsiniz.
Ağustos ayında geri çağrılan ürünler için bu linki ziyaret edebilirsiniz.

Satış bedeli iade edilecek
General Mills, Cuma günü yaptığı açıklamada; tüketicilere daha önce satın alınan ve belirtilen barkod ve son kullanma tarihi bulunan Mini Joys Collection ürünlerinin tüketilmemesini özellikle vurguladı. 

Açıklamada bu ürünleri satın alan müşterilerin şirkete ulaşması halinde, satın alım bedelinin kupon şeklinde kendilerine iade edileceği kaydedildi. 

Geri iade için şirketin www.generalmills.com web sitesi üzerinden bu linki tıklayarak talep oluşturabilirsiniz.

Häagen-Dazs ürünlerinin geri çağrılması hakkında daha fazla bilgi almak için şirketin 0800 – 333 231 numaralı telefonundan Müşteri Hizmetleri ile iletişime geçebilir veya [email protected] adresine e-posta gönderebilirsiniz.

haagen dazs açıklama

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.