Sağlık Bakanlığına bağlı Sağlık ve Çevre için Devlet Enstitüsünün (RIVM) verilerine göre, günlük vaka sayısı son 24 saatte 27 bin 993’e çıktı. 

Geçtiğimiz bir hafta içinde toplam 191 bin 62 kişinin test sonucunun Covid pozitif olduğu, günlük ortalama vaka sayısının 27 bin 295’e çıktığı belirtildi. 

Geçtiğimiz hafta hastaneye yatış sayılarında düşüş olduğu belirtilmişti. Ancak bugün Ulusal Hasta Dağılımı Koordinasyon Merkezi (Het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding- LCPS) tarafından yapılan açıklamada, bu sayıların arttığı gözlemlendi.

LCPS verilerine göre şuanda 390’ı yoğun bakımda olmak üzere toplam 1526 kişi Covid-19 nedeniyle hastanede tedavi görüyor. 

Hollanda Salgın Ekibi (OMT) tarafından bugün kabineye gönderilen tavsiye mektubunda; kalabalığın yoğun olduğu pazar, alışveriş caddeleri, spor etkinlikleri gibi açık alanlarda da cerrahi maske takılması tavsiyesinde bulunuldu. Bu konuda hükümet 14 Ocak’ta yapılacak corona toplantısında karar alacak.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU