Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler nedeniyle Hollanda Kızıl Haç tarafından açılan Giro 7244 numaralı bağış kampanyasında 1,2 milyon euro toplandı.

Türkiye ve Suriye’de binlerce kişinin ölmesine ve binlerce kişinin yaralanmasına neden olan depremin bilançosu giderek ağırlaşıyor. Yaşanan felaket sonrasında Kızıl Haç tarafından her iki ülkedeki depremzedelere yönelik açılan bağış kampanyasında bir gün içerisinde 1 milyon 275 bin euro toplandığı açıklandı.

Kızıl Haç sözcüsü basına yaptığı açıklamada, kısa sürede toplanan bağış için memnun olduğunu belirtti ancak bölgedeki depremzedelerin tüm acil yardımını sağlanması için en az 70 milyon euro gerektiğini hesapladıklarını dile getirdi.

Hollanda Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'deki deprem bölgesinde 6 vatandaşının kaybolduğunu açıkladı. Bakanlık, 6 Hollanda vatandaşının durumundan ciddi endişe duyulduğunu ancak bölgedeki durum nedeniyle, kesin bilgi almanın zor olduğunu bildirdi.

Rode Kruis, deprem bölgesinde enkaz altındaki insanların çıkartılması, ilk yardım ve yaralıların hastaneye nakıl işlerinde görev alıyor. Bunun çadır, battaniye ve yiyecek yardımı da yapılıyor.

rode kruis 01

©Sonhaber.eu

Fotoğraf: Rode Kruis

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.euya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.