Merkezi İstatistik Bürosu (CBS) tarafından yayınlanan bir araştırmaya göre, geçtiğimiz yıl toplam bin 916 kişi intihar ederek hayatına son verdi. Bu sayının bir önceki yıla göre 54 kişi arttığı kaydedilen açıklamada, 2018’den bu yana intihar oranlarında (yüz bin kişi başına) büyük bir değişiklik olmadığı, hemen hemen aynı sayıda kaldığı aktarıldı. 

CBS verilerinde 30 yaş altı gençler arasında intihar vakalarına dikkat çekilirken özellikle hayatını kaybeden tüm gençlerin beşte birinin intihar sonucu öldüğü, 20’li yaşlardaki gençler arasında bu oranın her üç kişide bire düştüğü vurgulandı. 

Kurumun açıklamasında göre intihar eden genç sayısı trafik kazası veya kanser nedeniyle ölenlerden daha fazla. 

113 Zelfmoordpreventie kuruluşunun baş araştırmacısı Renske Gillissen konu ile ilgili yaptığı açıklamada, gençlerin yalnızlık, mali sıkıntılar ve performans baskısıyla mücadele ettiğini, bu durumların yüksek intihar oranlarıyla örtüştüğünü belirtti.

CBS verilerine göre intihar sayısı
İstatistik Bürosunun açıklamasında, 2022 yılında 1315 erkek ve 601 kadının hayatına intiharla son verdiği, hem erkekler hem de kadınlar arasında, tüm intiharların yaklaşık yüzde 70'inin 40 yaş ve üzeri kişiler tarafından gerçekleştirildiği belirtildi.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.