Telegraaf gazetesinin haberine göre geçtiğimiz yıl Hollanda’da trafik kazaları artış gösterdi. Sadece kazalar değil aynı zamanda bu kazalarda hayatını kaybedenlerin de sayısı arttı.

Polis ve sigorta şirketlerinin verilerinin işlendiği Akıllı Trafik Kaza Raporlama (STAR) sistemine dayandırılarak verilen haberde, 2022 yılında ’de 578 kişinin trafik kazası sonucu hayatını kaybettiği belirtildi. Geçen yıl ayrıca en az bir kişinin yaralandığı, 21 bin 457 kaza meydana geldi.

STAP sisteminden elde edilen verilere göre; 2019'da 661 kişi, 2020 yılında da 610 kişi trafik kazası sonucu hayatını kaybetti. 2021 yılında bu sayı 582 kişiye geriledi. 

Merkezi İstatistik Bürosu (CBS) 2022’de gerçekleşen (ölümcül) trafik kazalarının kesin sayısını bu yıl ilkbahar aylarında açıklayacak.

2022 yılında artması bekleniyordu!
Polis teşkilatında trafik bölümünden sorumlu görevli Paul Broer gazeteye verdiği açıklamada, 2020 corona önlemleri nedeniyle trafiğin daha sakin olduğunu, ancak 2021 yıllında olduğu gibi, 2022 yılında da ölümle veya yaralanma ile sonuçlanan trafik kazası sayısının dile getirdi.

Rakamlar henüz net olmasa da polis son yıllarda elektrikli bisikletlerin karıştığı kazaların sayısının arttığını ve özellikle belirli yaşın üzerindeki sürücülerden kaynaklı kazalarda artış olduğunu belirtiyor. Bunun dışında geçtiğimiz yıl sabah saatlerinde, akşam saatlerine göre daha fazla kaza meydana geldi.

Paul Broer trafikteki davranışın da kazalarda rol oynadığını, son yılalda insanların trafikte daha agresif davrandıklarını fark ettiklerini dile getirdi. Broer vatandaşların kurallara daha az riayet ettiğini dile getirdi.

Elde edilen verilere göre trafik kazalarına neden olanların başında, aşırı hız yapanlar, direksiyon başında telefonla konuşanlar ile alkol ve uyuşturucu madde etkisinde direksiyon başına geçenler geldi.

Polis, sigorta şirketleri ve ICT şirketi VIA arasındaki bir ortaklık olan STAR, yıl içerisinde güncel bilgileri sağlar. Kullanılan veriler, polis dosyalarından ve sigorta şirketlerinin MobielSchadeMelden.nl sitesindeki kaza kayıtlarından derleniyor.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.