NOS haber servisince yapılan bir araştırmaya göre Hollanda’da şuanda farklı nedenlerden ehliyeti geçersiz kılınan, buna rağmen araç kullanmaya devam eden kişilerin sayısının arttığı belirtildi.

Haberde sürücü belgeleri iptal edilmesine rağmen, ehliyetini Sürücü Belgeleri Merkezi’ne teslim etmeyen sürücülerin sayısının 2017 yılında 2 bin 832 kişi olduğu, bu sayının 2021 yılında neredeyse yüzde yüz artarak, 4 bin 817'e ulaştığı belirtildi.

Ehliyet iptal nedenlerinin içerisinde, alkol veya uyuşturucu etkisi altında araç kullanmak, bunama nedeniyle artık güvenli bir şekilde araç kullanamama gibi nedenler bulunmakta.

Hollanda Trafik Hizmetleri Kuruluşu RDW kayıtlarına göre sadece geçtiğimiz yıl içinde 10 bin adet ehliyet iptal edildi. Bunlardan 4240’ı halen kuruma iade edilmedi.

Polis teşkilatından yapılan açıklamada artan trafik kontrollerinde geçen yıl yaklaşık 5 bin kişinin ehliyeti olmadığı için tutuklandığı ve bunun günlük 13 kişiye denk geldiği vurgulanıyor.

Araç kullanma yasağı olduğu halde veya ehliyet iptal edilmişken araç kullanmak gibi diğer trafik suçlarında da artış olduğu belirtilmekte. Konu bugün Meclis gündemine de taşınıyor. Yapılacak oturumda Ulaştırma Bakanı Harbers ve Adalet Bakanı Yeşilgöz ile yol güvenliği konusunda görüşülecek.

Foto: Rolando Gamido - Unsplash

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın