Hollanda’da Kral Günü’nde 15 kentte Kur’an-ı Kerim dağıtıldı Hollanda’da Kral Günü’nde 15 kentte Kur’an-ı Kerim dağıtıldı

Vattenfall, Eneco ve Essent enerji şirketlerinin elektrik ve gaz tarifeleri yaklaşık yüzde 10 ila 20 arasında düşüş gösterdi.

Fiyat karşılaştırma kuruluşu Pricewise'a göre, sabit bir sözleşme yapan haneler daha avantajlı hale geldi. Elektrik için sabit bir sözleşmesi bulunan bir hane, değişken tarifeli bir sözleşmesi olan bir haneye göre yaklaşık yüzde 20 daha az ödüyor. Gaz içinse bu fark yüzde 10 civarında gerçekleşiyor.

Değişken sözleşmeli haneler yılda birkaç kez tarife değişikliği yapabiliyor. Vattenfall üzerinden  değişken kontratı olan bir hane yeni tarifelerden en fazla yarar sağlayacak gibi gözüküyor. Ocak ayında belirlenen mevcut gaz tarifesine kıyasla Nisan ayında neredeyse yüzde 19’luk bir düşüş olacağı belirtiyor. Aynı durum Eneco müşterileri için de geçerli olacak ancak ne kadar düşüş yaşanacağı henüz netlik kazanmadı.

Tüketici ve Piyasa Otoritesi rakamlarına göre, Hollanda’da hanelerin yarısından fazlası sabit bir sözleşmeye sahip. Geçen yılın Mart ayı ile bu yılın Ocak ayı arasında 1,7 milyondan fazla hanenin sabit sözleşmeye geçtiği belirtilmekte.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.