Hollanda’da Filistinlilere destek amacıyla başlatılan öğrenci protestoları devam ediyor. Bugün farklı gruplar başta Amsterdam olmak üzere Eindhoven, Nijmegen, Maastricht ve Groningen'deki üniversiteleri işgal etti. Amsterdam UvA üniversitesine giren grup binada sandalye ve masalardan barikatlar kurdu. Okul yönetimi polise ihbarda bulundu.  Sosyal medyada okulların işgal edildiği iddia edildi.

Yüzlerce protestocu Pazartesi günü öğleden sonra başkentin merkezindeki Amsterdam Üniversitesi (UvA) Roeterseiland kampüsü binasına girdi. UvA polise ihbarda bulundu. UvA önlem amacıyla Maagdenhuis'daki kampüsün kapılarını kapattı.

Het Parool'a göre, eylemciler üniversitenin yönetim kurulunun bulunduğu kanada girdiler. İçeride bulunan herkes protestocular tarafından dışarı çıkarıldı. Daha sonra kapılar bir kanepe, bir portmanto ve büyük bir resim çerçevesi ile barikat kuruldu.

Henüz polis müdahalesi gerçekleşmedi ancak bölgeye Özel Mobil Birlik (ME) gönderildiği ve bina çevresinde hazır bekledikleri belirtildi.

Belediye başkanı, emniyet müdürü ve Amsterdam başsavcısının durumu istişare ettiği belirtildi.
Bir ANP muhabiri, UvA binasının salonunda birkaç çadır kurulduğunu belirtti. Grubun bina içinde davul çalarak gürültü yaptığını kamp malzemeleri ile dolu çöp torbalarının binaya taşındığını belirtti.
Bina içinden alınan bilgilere göre protestocular sandalye ve bank gibi mobilyaları sürükleyerek dışarı çıkarmaya çalışıyor ancak okul güvenlik elemanları bunu engellemeye çalışıyor.

Hollanda Büyükelçisi Wijnands'tan 100 yıllık dostluk için Karsu konseri daveti Hollanda Büyükelçisi Wijnands'tan 100 yıllık dostluk için Karsu konseri daveti

Diğer şehirler
Şu anda binden fazla kişinin Roeterseiland'da gösteri yaptığı tahmin ediliyor. Groningen Üniversitesi'nde (RUG) de öğrenciler ve personel çadırlar kurarak protesto gösterileri düzenliyor. Yaklaşık 150 ila 200 eylemcinin burada olduğu bilgisi geliyor..

Utrecht'te yüzlerce gösterici üniversitenin Utrecht Bilim Parkı'ndaki yönetim binası yakınlarında yürüyüş yaptı. Öğrenciler ve öğretim görevlileri ayrıca Utrecht Üniversitesi'nin geçen hafta protestoculara karşı 'orantısız' şiddet uygulandığı iddia edilen polis müdahalesi nedeniyle özür dilemesini istiyor.

Sosyal medyada yayınlanan bazı görüntülerde göstericilerin Maastricht Üniversitesi binasına girdiği ve binanın dışında çadırlar kurulduğu görülüyor. Nijmegen Student Encampment grubu Radboud Üniversitesini işgal ettiğini açıkladı. Eindhoven Öğrenci Kampı da sosyal medyada TU Eindhoven için aynı şeyi söylüyor. Görüntülerde her iki üniversite dışında çadırlar kurulduğu görülüyor.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.euya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş