Beringen Türkgücü, kendi sahasında 600'den fazla taraftarın önünde Vlijtingen'i 2-0 mağlup etti ve 1. Amatör Küme'ye yükselme başarısını elde etti.

İki sezon üst üste bir üst kümeye yükselme başarısı elde eden Beringen Türkgücü, kuruluşundan bu yana bir başarı öyküsüyle tarihe geçti. 1967 yılında Belçika'ya işçi olarak gelen ilk nesil tarafından kurulan kulüp, bu önemli başarıyı taraftarlarının coşkulu desteğiyle kutladı. 

Mikagil Kışlalı ve Kahraman Can'ın gollerinin damga vurduğu maçta, Beringen Türkgücü rakibine üstün bir futbol sergiledi ancak ilk yarıda gol bulmakta zorlandı. İlk yarı golsüz sona ererken, ikinci yarıda Kışlalı ve Can'ın golleriyle Beringen Türkgücü, zafere ulaştı. Maç sonunda, taraftarlar yeşil sahaya girerek futbolcularla birlikte şampiyonluk sevincini yaşadılar.

beringen Vlijtingen 02

Tek eleme şeklinde oynanan play-off maçlarında Beringen Türkgücü, önce deplasmanda Ho Heide'yi ve ardından RC Peer'i eleyerek final maçında Vlijtingen ile karşılaştı. Beringen Türkgücü, kendi saha ve taraftarı önünde çok sayıda taraftarın izlediği 2. Amatör play-off yükselme finalinde Vlijtingen karşısında aldığı galibiyetle gülen taraf oldu. Bu maç, kazananı Limburg eyaletinin 1. Amatör Lige taşıyacak olması nedeniyle her iki takım da mutlak galibiyet hedefiyle sahaya çıktı. 

beringen Vlijtingen 03

Beringen Türkgücü, geçtiğimiz perşembe günü RC Peer'i mağlup ederek finale kadar yükseldi. Beringen Türkgücü'nün vuruşuyla başlayan maçta Beringen Türkgücü, rakibi karşısında daha üstün futbol sergilemesine rağmen istediği golü bir türlü bulamadı. İlk yarı genellikle orta sahada geçti ve her iki takım da aradığı golü bulamayınca ilk yarı golsüz tamamlandı. İkinci yarı Vlijtingen vuruşu ile başladı. Beringen Türkgücü, ikinci yarıda oyundan düşmesine rağmen sahadan galip ayrılmayı başardı. 

beringen Vlijtingen 05

Beringen Türkgücü kalecisi Ahmed Belkheir yaptığı kurtarışlarla takımının sahadan galip ayrılmasında öncülük etti. Takımın golcü futbolcularından Mikagil Kışlalı ve Kahraman Can'ın kaydettikleri güzel gollerle Beringen Türkgücü sahadan 2-0 galip gelerek ayrılmayı başardı. Maçın bitiş düdüğünün ardından Beringen Türkgücü taraftarları yeşil sahaya girerek futbolcularla birlikte şampiyon olmanın sevincini birlikte kutladılar.

Başkan Engin İnce maç sonrası Sonhaber.eu’ye yaptığı açıklamada 'Çok üzüldük, çok sevineceğiz,' dedi. İnce “Dolu tribünler, futbolcuları coşturacak sloganlar, marşlar eşliğinde geçen karşılaşmada heyecan doruktaydı. Sezonun ilk beş içerisinde tamamlayarak play-off yükselme grubuna kalmak hedefimizdi. Ama sezon boyunca çok beraberlik elde edince, bir anda üzüldük ve hedefimizden uzaklaşıyoruz dedik. Sezonun son haftalarına doğru galibiyetler üst üste gelince play-off hedefimizi yakalamış olduk. Bu kez play-off maçlarında nasıl sonuç elde edeceğiz diye endişeye kapıldık. Hak ettiğimiz yerlere ulaşmak için çabalamaya çalıştık. Çok şükür. Yıllardır süregelen makus talihimizi bu sezon kırdık ve play-off eleme grubunda şampiyon olarak 1. Amatör kümeye yükselme başardık.” şeklinde ifade kullandı.

beringen Vlijtingen 04

Tek eleme şeklinde geçen üç maçtan galip ayrılmanın sevincini yaşadıklarını belirten İnce, “Play-off maçlarına as futbolcularımız arasında yer alan ama sakatlanarak takımdaki kadroda yer alamayan Ferhat Teker, Okan Teker ve Burak Kardeş’in yokluğuna rağmen gülen taraf olduk. Antrenörümüz İsmail Kaya ve ekibi ile birlikte tüm futbolcularımıza emeklerinden dolayı sonsuz teşekkür ederim,' dedi. 

Antrenör İsmail Kaya, 'Antrenörlük kariyerimde ilk kez çalıştırdığım takımı şampiyon yaparak bir üst lige çıkmasına yardımcı oldum. Bu başarı, ekibimle ve futbolcularımla birlikte oldu. İşlerimin yoğunluğu ile antrenörlük kariyerimi de böylece mutlu sonla kapatmanın mutluluğu içindeyim,' açıklamasında bulundu. 

Tatile evcil hayvanı ile çıkanlar için Avrupa Birliği sağlık ve güvenlik kuralları Tatile evcil hayvanı ile çıkanlar için Avrupa Birliği sağlık ve güvenlik kuralları

Maçı izleyenler arasında Belçika Türk Spor ve Kültür Federasyonu Başkanı Nedim Koçaslan da yer aldı.

Beringen Türkgücü kalede Ahmed Belkehir, Burak Kürkan, Furkan Öztürk, Hüseyin Bilican, Mikagil Kışlalı, Şükrü Taşpınar, Yunus Kılıç, Ömer Güvercin, Bünyamin Kaya (59. dakikada Kahraman Can), Mikail Çalışkan ve Onurcan Aydın'la sahadaydı.
Haber ve fotoğraflar Halil Uygun 
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş