Merkezi İstatistik Bürosu (CBS)’ndan yapılan açıklamaya göre haziran ayı enflasyon oranları bir önceki aya göre hafif bir düşüş yaşadı. Yıl bazında mayıs ayındaki yüzde 10,2 düzeyinde seyreden mayıs enflasyonu haziran ayında yüzde 9,9’a geriledi. 

CBD verilerine göre artan enerji fiyatları ve yüksek gıda fiyatları enflasyonun yüksek seviyede kalacağı anlamına geliyor.

Haziran ayında akaryakıt fiyatları sabit kalırken, gıda, içecek ve tütün fiyatları bir önceki aya göre daha hızlı yükseldi.

Merkezi İstatistik Bürosu’nun bugün açıkladığı enflasyon değerleri, farklı Avrupa ülkelerinden gelen enflasyon verilerinin karşılaştırıldığı  Avrupa Harmonize Tüketici Fiyatları Endeksi (HICP) verilerine göre hesaplandı. 

Kurum Hollanda Tüketici Fiyat Endeksine göre (enflasyon dahil olmak üzere) yapılan hesaplama sonuçlarını 7 Temmuz'da yayınlanacak

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın