Yaklaşık 2 hafta önce Rijnvliet spor parkı yakınlarında göle düşen, kaldırıldığı UMC hastanesinde doktorların artık ümit kalmadı dediği 8 yaşındaki Ömer, Türkiye’den gelen ambulans uçakla İstanbul’a nakledildi.

Utrecht’te ikamet eden Aksaraylı Düzgün ailesi, UMC hastanesinin fişini çekmeyi teklif ettiği oğulları Ömer’i dün gece gelen ambulans uçaktaki Türk doktorlarına teslim etti.

“Biz bu hastayı hayata döndürsek de felçli kalır”
Düzgün ailesinin 8 yaşındaki küçük oğlu Ömer yaklaşık iki hafta önce çöp atmaya çıktığı bir sırada göle düştü. Suda bir müddet kalarak boğulan Ömer çevredeki vatandaşlar tarafından sudan çıkartılarak ilk müdahalesi yapıldı. 

Olay sonrası Utrecht’teki UMC Üniversite hastanesine kaldırılan Ömer’in, suda uzun süre kaldığı için beyin hasarının gerçekleştiği belirtildi. Hastane yetkilileri aileye “biz bu hastayı hayata döndüremeyiz döndürsek de felçli olarak yaşar” diyerek Ömer’in yaşam fişini çekmeyi teklif etti. 

Düzgün ailesi kendilerine iletilen bu teklifi kabul etmeyerek Ömer’i hayata döndürebilmek için Türkiye’nin Amsterdam Başkonsolosu aracılığıyla Türkiye Sağlık Bakanlığı’ndan yardım talep etti.

T.C. Sağlık Bakanlığı yapılan bu talebi olumlu karşılayarak Hollanda’ya ambulans uçak gönderdi. Çarşambayı perşembeye bağlayan gece saat 01:30 sularında Rotterdam havalimanına inen ambulans uçak Ömer’i alarak İstanbul Atatürk Havalimanına doğru yola çıktı. Hastanın, İstanbul Bakırköy Sadi Konuk Çocuk Hastanesi’nde tedavi göreceği bildirildi.

Başkonsoloslarımız mesai saatleri dışında da vatandaşlarımızın yanında

Düzgün ailesinin başlangıç sürecinden nakil işlemleri gerçekleşinceye kadar olan süreçte yanlarında olan Türkiye’nin Amsterdam Başkonsolosu Engin Arıkan, aileyi havalimanında da yalnız bırakmadı.

Hasta yakınları, Başkonsolos Engin Arıkan’a kendilerine gösterdiği bu ilgiden dolayı çok teşekkür ederek “biz bu yapılan çalışmalardan çok etkilendik” dedi ve ailecek çok duygulu anlar yaşadıklarını ifade etti.

Sağlık Bakanlığı’nın ambulans uçağı bir gecede iki operasyon birden gerçekleştirdi

Hasta nakil operasyonuna ilişkin bilgi veren Sağlık Bakanlığı bünyesindeki ambulans uçak doktoru “Sağlık Bakanlığımızın hava ambulansıyla taşımak üzere bize görev olarak verdiği iki vaka oldu. Bunlardan biri bir hastamızı İsviçre’nin Zürih kentine bırakmak oldu ve ikinci hastamız olan 8 yaşındaki Ömer’in beyninin büyük bir bölümünün zarar gördüğü gerekçesiyle bundan sonraki tedavisini Türkiye’de gerçekleştirmek üzere almaya geldik” dedi

Bu gibi süreçte ekip olarak çalışılıyor
Hasta yakını ile sürekli temas kuran UID Hollanda Siyasi İşler Birim Başkanı Savaş Karayazılı ile UID Eindhoven sorumlusu Zafer Gültekin, koordineli çalışıyor ve Hollanda’daki hastaları Türkiye’deki sorumlulardan Metin Külünk ve Sağlık Bakanlığı yetkililerine bildiriyor. Bu şekilde gerekli işlemler başlatılmış oluyor.

Kaynak: Dogus.nl

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın