RTL Nieuws’ın Den Haag’a yakın kaynaklardan elde ettiği bilgiye göre, hükümet ülkedeki diş hekimi açığını kapatmak için eğitim süresini 6 yıldan 5 yıla indirmeyi planlıyor. Bu şekilde yeni mezun diş hekimlerinin sayısının artırılacağı ve önümüzdeki on yıl içinde yaşanacak açığın kapatılacağı düşünülüyor. 

Haberde belirtildiğine göre, her yıl yaklaşık 220 diş hekimliği öğrencisi mezun olurken, mevcut çalışan yaklaşık 10 bin diş hekiminin yüzde 41,5'inin önümüzdeki on yıl içerisinde emekli olacağı tahmin ediliyor.

Kapasite Kurulu’na göre çeşitli tıbbi kursların alınabildiği halihazırda 243 eğitim merkezi bulunuyor. Ancak bu sayının 375’e çıkartılması gerekiyor. Kabine ise böyle bir proje için yeterli bütçe olmadığını savunuyor. Kaynaklara göre, eğitim yerlerinin sayısını artırmak pahalı olacağı için daha çok eğitim süresinin 5 yıla düşürülmesi alternatifi üzerinde duruluyor.  

Eğitim süresinin kısaltılmasındaki başlıca amaç, masrafların azaltılması ve aynı miktarda masraf karşılığında daha fazla öğrencinin eğitilmesi. Hükümet bu sayede her yıl fazladan yaklaşık 50 öğrencinin mezun olmasını hedefliyor.

Eğitim süresinin ne zaman fiilen kısaltılacağı ise henüz bilinmiyor. Kabinenin öncelikli olarak konuyu Diş Hekimleri Derneği KNMT ile görüşmek istediği belirtiliyor.

©Sonhaber.eu 
Fotoğraf: Brian Tromp - Unsplash

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.