Ehliyet almak için direksiyon sınavına girmeyi bekleyen adaylar CBR’de yaşanan yoğunluk nedeniyle mağdur oluyor. Bazı bölgelerde adayların 25 hafta beklemek zorunda kaldığı belirtildi.

Pandemi nedeniyle sınavların ertelenmesi ve aynı zamanda personel sayısının gelen başvuruya oranla yetecek derecede olmaması, Motorlu Taşıt Sürücü Test Merkezi CBR’in normalin üzerinde bir yoğunluk yaşamasına neden oldu.

CBR bu yoğunluğu gidermek için yeni bir uygulama modeline geçeceğini açıkladı, ancak bu modelin adayların sıkıntısını giderip gideremeyeceği tartışmalara konu oldu. 

Mart ayında sınava girmek için başvuran adaylar en erken 16 hafta sonra sınav tarihi alabiliyordu. Şuanda ise Hollanda’nın bazı bölgelerinde direksiyon sınavına girmek isteyen adayların en az 25 hafta gibi uzun bir süre beklemek zorunda kaldığı belirtiliyor. 

Sınav görevlisi bulunamıyor!
Bekleme sürelerinin bu kadar uzun olması ile ilgili bir açıklama yapan CBR direktörü Alexander Pechthold, yeni sınav görevlilerinin işe alımlarında sıkıntıların yaşandığını belirtti.

Kurum tarafından paylaşılan bilgilere göre, bir yılda başvuran 8 bin 87 adaydan sadece 108'i eğitime başlamak için uygulanan sıkı seçim prosedürünü geçebildi. 

Bunun yanı sıra emeklilik yaşı gelen personel de işten ayrıldı. Kaç kişinin emeklilik yüzünden işten ayrıldığı bilinmiyor.

Geçen yıl yaz aylarında, direksiyon sınavına randevu almak için 305 bin 300, teori sınavı içinse 456 binden fazla aday bekliyordu. Geçtiğimiz kış aylarında da bekleyen sayısının giderilmediği görüldü. 

Yeni uygulama 
Bu hafta pazartesi günü bir açıklama yapan CBR, kurumdaki yoğunluğu gidermek adına eylül ayından itibaren geçerli olmak üzere yeni bir uygulamaya geçileceğini duyurdu.

Yeni uygulamada; ilk sınavında başarısız olan adaylara en erken 4 hafta sonra yeni bir imtihan günü verilecek. 

İki veya daha fazla sınavdan başarısız olan adaylar ise en erken 15 hafta sonra yeni bir sınav hakkı kazanacak.

Bu uygulamanın ne kadar etkili olacağı bilinmiyor ancak şimdiden hem adaylar hem de konu ile ilgili taraflar tarafından yoğun şekilde eleştiriliyor. Birçok aday hem yaşanacak stres hem de ek ders ücreti gibi yeni masraflar yüzünden tepkili.

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın