Ehliyet sınavı birçok kişi için hem stresli hem de oldukça masraflı bir süreç. Bu strese ve harcanan masraflara karşı sınav için randevu almak ise adayları daha çok yoruyor. CBR bekleme sürelerini kısaltmak için eylül ayında yeni bir uygulamaya geçeceğini duyurdu. Duyurulan yeni yöntem şimdiden tartışma yarattı.

Pandemi nedeniyle personel sıkıntısı yaşayan CBR, oluşan yoğunluğu azaltmak için yeni bir plan açıkladı. Ancak öngörülen yeni uygulama sürücü adaylarını daha fazla strese sokacak türden.

Randevu alman 6 ayı buluyor!
CBR, sınava girecek sürücü adaylarını randevu sistemi ile teste alıyor. Özellikle pandemi nedeniyle personel yokluğu çeken merkezde hem ehliyet hem de teori sınavı için randevu almak oldukça zor. 

Geçen yazın sonunda, direksiyon sınavına randevu almak için 305 bin 300, teori sınavı içinse 456 binden fazla insan bekliyordu. Geçtiğimiz kış aylarında da durumda çok büyük bir değişim yaşanmadı.  Şuanda bir sürücü adayının en az altı ay beklemek zorunda kaldığı belirtiliyor.

Bekleme sürelerini kısaltmak için tartışmalı yöntem!
Özellikle son yıllarda artan bekleme sürelerini gidermek için kurumun bulduğu yöntem ise oldukça tartışma yaratıcı nitelikte.

CBR eylül ayından itibaren geçerli olmak üzere ilk sınavında başarısız olan adaylara en erken 4 hafta sonra yeni bir imtihan günü verecek. İki veya daha fazla sınavdan başarısız olan adaylar ise en erken 15 hafta sonra yeni bir sınav hakkı kazanacak.

Kurum tarafından verilen 15 haftalık bekleme süresi gerek sürücü adaylarını gerekse direksiyon ve teori dersi veren okulları tedirgin etti. 

Hem aşırı stres hem de ekstra masraf!
CBR’in bekleme süresini 15 haftaya çıkartmakla adeta sorunu çözmek yerine, adayların sırtına yüklemeye çalıştığını belirten bazı yetkililer, aynı zamanda bu yöntemin adayların stresini de artıracağını söylüyor. 

Öte yandan bekleme süresince adayların ek ders alma ihtiyacı olacağı ve bu nedenle ehliyet almak için yapılan masrafların daha da artacağına dikkat çekiliyor.

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın