Hollanda’da doğurganlığı etkileyebilecek kimyasal içeren bu hobi seti geri çağrıldı Hollanda’da doğurganlığı etkileyebilecek kimyasal içeren bu hobi seti geri çağrıldı

Devlet memurları Temmuz ayında yüzde 8.5'lik bir maaş artışı ve buna ek olarak aylık 50 Euro'luk düzenli bir ödeme almasına karar verildi. Memurlara ayrıca enflasyonu telafi etmek adına bir sefere mahsus 2300 euro ikramiye ödenecek.

Sendikalar ve merkezi hükümet arasında memur maaşları üzerine yürütülen görüşmeler, memurları sevindirecek şekilde sonuçlandı. Yeni toplu iş sözleşmesi 1 Temmuz 2024’den 2025'in sonuna kadar geçerli olacak. 

Sendika üyelerinin de onayına sunulan yeni toplu iş sözleşmesi ayrıca, yaklaşık 150 bin devlet memuruna Bireysel Tercih Bütçesi'nden (IKB) yılda 2.000 Euro öğrenim borcu ödeme seçeneği sunuyor. Bunun yanı sıra iş için bisiklet kiralamak artık daha kolay olacak ve ücretli bakım izni iki haftadan dört haftaya uzatılacak.

FNV'ye göre sosyal güvenliğin iyileştirilmesi için de somut anlaşmalar yapıldı. Buna göre işle doğrudan ilgili  “sosyal istismar, ciddi baskı veya ciddi uygunsuz muamele” gibi durumlar, acil durum prosedürüne sahip bağımsız bir komite tarafından incelenecek.

Bu yıl şu ana kadar ortalama ücret artışı yüzde 6 oldu. Geçen yıl bu oran yüzde 7.1’di.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.