Hollanda'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeni ile 3 güne yayılarak yapılan milletvekili genel seçimlerinde 3 sandalye çıkartan Denk Partisi milletvekilleri, Temsilciler Meclisi'nde yapılan özel oturumda yemin ederek mazbatalarını aldılar. 

Denk Partisi milletvekilleri yemin etti

Hollanda'da, 150 üyeli Temsilciler Meclisi'nin belirlendiği 15-17 Mart tarihinde yapılan milletvekili genel seçimlerinde 3 sandalye kazanan Denk Partisi'nin milletvekilleri bugün yemin ederek mazbatalarını aldı.

Seçimlerde liste başı adayı olan Fas kökenli Farid Azarkan, ikinci sıra adayı Tunahan Kuzu ve üçüncü sıra adayı Stephan van Baarle yeni dönemde Temsilciler Meclisi'nde Denk Partisi'ni temsil edecekler.

Rotterdam seçim sonuçlarının ardından 3 milletvekili çıkarttı

Hollanda'da açıklanan ilk resmi olmayan sonuçlara göre 2 sandalye çıkartan Denk Partisi, Rotterdam seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından üçüncü sandalyeyi kazanmıştı. Rotterdam'da en çok oy alan dördüncü parti olan Denk Partisi yüzde 8.4 oranında oy almıştı. 

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz: t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU