Hollanda Diyanet Vakfı (HDV) camileri, bu yılın başında Den Haag, Leiden ve Utrecht şehirlerinde Kur’an-ı Kerim’ e karşı gerçekleşen çirkin saldırılara yönelik mahkemeye başvuru yaptı.

Bilindiği üzere; 22 Ocak 2023 tarihinde Den Haag, 12 Şubat 2023 tarihinde Utrecht ve 22 Mart 2023 tarihinde Leiden’da Müslüman karşıtları tarafından Kur’an-ı Kerim’ e karşı saldırı girişiminde bulunuldu. Bu saldırılara sessiz kalmayan Müslüman toplumu olayı protesto ederek saldırganları kınadı.

Hollanda Diyanet Vakfı’na ait camiler de bu tür olayların bir daha yaşanmaması için yetkilileri önlem almaya çağırarak, suçun cezasız kalmaması için konuyu yargıya taşıdı.

Konu ile ilgili yapılan açıklamada, Müslümanların bu tür saldırılar karşısında demokratik haklarını sonuna kadar kullanacakları, ortaçağdan kalan yakma yıkma eyleminin aslında insanlık suçu olduğu, saldırganların adaletin başkenti Den Haag’ın ismini lekelediği belirtildi ve bu tür hakaretlerin kesinlikle özgürlük olarak nitelendirilemeyeceği vurgulandı.

Açıklamada ayrıca “Bugün kutsal değerlere yapılan saldırıların karşılıksız kalması halinde, bir sonraki aşamanın Müslümanlara karşı fiziksel saldırıya dönüşeceği” endişesinin yaşandığına dikkat çekildi.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.