Hollanda’da kayıp kişiler veya kamuyu ilgilendiren önemli patlama, yangın, hırsızlık gibi olaylarda halkı bilgilendirmek için kullanılan Burgernet servisinde değişiklik yapıldı. Eylül ayından itibaren bu servis üzerinden standart SMS veya sesli mesaj gönderimi yapılmayacak. 
 
Hırsızlık, soygun, kayıp kişiler gibi halkın yardımının istendiği konular hakkında arama faaliyetleriyle ilgili mesajlar 1 Eylül itibarıyla sadece Burgernet uygulaması üzerinden bildirilecek. 

Polise araştırma ve arama faaliyetlerinde yardımcı olmak isteyen vatandaşlar, telefonlarına indirdikleri Burgernet uygulaması üzerinden isteğe bağlı olarak SMS veya sesli mesaj almak istediğini belirtebilecek.  

Burgernet uygulamasının avantajları

  • Uygulama sayesinde, belirli bir alandaki vatandaşlara çok yönlü bilgilendirme yapılabiliyor. Konum bilgisi kişinin isteğine bağlı.
  • Mesajlar istenilen uzunlukta ayarlanabiliyor bu sayede kısa mesajda oluşan kafa klarışıklığı giderilmiş oluyor.
  • Uygulamada fotoğraf ve videolar da gönderilebiliyor.
  • Uygulama üzerinden gelen mesajlar diğer sosyal medya platformlarında paylaşılabiliyor
  • Uygulamada kişi anonim kalıyor.
  • Bir çocuğun kayıp ve hayati tehlikesi bulunduğu ihtimalinde gönderilen AMBER Alert mesajları otomatik olarak Burgernet uygulaması üzerinden de gönderiliyor.

Burgernet uygulaması
2022 yılında 1,3 milyon vatandaşın telefonunda Burgernet uygulaması bulunuyordu. Polis verilerine göre her ay yaklaşık 15 bin yeni katılımcı uygulamayı kullanmaya başlıyor. Özellikle geçtiğimiz Mayıs ayında tüm katılımcılar SMS/sesli mesajların sona ereceği hakkında bir SMS aldıktan sonra bir anda neredeyse 200 bin kez indirildiği belirtiliyor. 

Burgernet uygulamasını bu link üzerinden veya Appstore'dan indirmeniz mümkün.

©Sonhaber.eu
Fotoğraf: Politie.nl

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş