Weerplaza ve Weeronline Hava ajanslarının De Bilt'teki KNMI istasyonunda ölçülen hava sıcaklıklarına dayanarak bildirdiğine göre, bu yıl en sıcak yılbaşı günü yaşanacak. 

2007 yılında kayda geçen 13,7 derecelik sıcaklığın ardından bu yıl en sıcak yılbaşı günü rekoru kırılıyor, şimdiden sıcaklık 14,4 derece ölçüldü.

Açıklamalarda güçlü bir güneybatı rüzgarının sağladığı sıcak havanın, yılın son derece ılıman son gününe neden olduğu belirtildi.

Weerplaza’ya göre bu akşam saatlerinde özellikle güney bölgelerde sıcaklık 15 dereceye kadar yükselebilir. Normal şartlarda bu sıcaklığın nisan aylarında görülmesi gerekiyordu.

Son yıllarda sıcaklıkların arttığı kaydedilen haberlere göre en sıcak geçen 31 Aralık'ın ilk 10'unda  bu yüzyıldan beş yıl yer alıyor: 2021, 2017, 2015, 2011 ve 2006. Şimdiye kadar en soğuk geçen yılbaşı gecesi ise -2,8 derece ile 2008 yılında ölçüldü.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU