Hollanda da çocuklu ailelerin masraflarına katkı olmak amacıyla verilen Çocuk Parası (kinderbijslag) ödeneği  bu yıl ekstra artırıldı. Çocuk başına, üç aylık dönemler halinde ödenen çocuk paralarının ilk ödemesi nisan ayının ilk haftasında gerçekleşecek.

Sosyal Sigortalar Kurumu SVB sitesinde yer alan ve yaş grubuna göre 2024 ilk çeyreğinde ödenecek Çocuk Parası miktarı şu şekilde:
0 ila 5 yaş 279,49 euro
6 ila 11 yaş arası 339,38 euro
12 ila 17 yaş arası 399,27 euro

Çifte Çocuk Parası
Bazı ailelerin çifte çocuk parası alma hakkı bulunmakta. Örneğin, çocuğu eğitim veya hastalık nedeniyle evde yaşamayan ailelere veya ailesi ile birlikte yaşayan ancak yoğun bakıma ihtiyacı olan çocukları olan ailelere çifte çocuk parası verilmekte.

Çifte çocuk parası almak için hangi kuralların geçerli olduğunu svb’nin web sitesinden görebilirsiniz

Kimler çocuk parası alabilir?
Çocuk parası ailenin gelirine göre belirlenmediği için tüm ebeveynler bu haktan yararlanabiliyor. Çocuk Parası 17 yaşından küçük çocukları olan ailelere ödenmekte.

Çocuk Parası için başvurmak gerekir mi?
İlk çocuğun doğumundan sonra Belediye bu bilgiyi SVB'ye iletir. Bildirimden yaklaşık 2 ila 4 hafta sonra SVB'den aileye bir mektup gönderilir. Aile bu mektubun akabinde SVB web sitesi üzerinden çocuk parası için başvurabilir. Bunu yapmak için bir DigiD koduna ihtiyacınız olacaktır. Ancak SVB’den basılı bir form göndermesini de isteyebilirsiniz.

Hali hazırda çocuk parası alan ve ikinci veya daha sonraki çocukları Hollanda’da doğan ailelerin bir kez daha çocuk parası başvurusu yapmasına gerek bulunmamakta. SVB bu bilgiyi otomatik olarak belediye tarafından almakta.

©Sonhaber.eu
Fotoğraf: Alexander Dummer - Unsplash

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

Hollanda'da AVRO-TROS’a İsrail'in katıldığı 'Eurovision'u yayınlamama çağrısı Hollanda'da AVRO-TROS’a İsrail'in katıldığı 'Eurovision'u yayınlamama çağrısı

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.