Weer.nl meteorologlarına göre bu hafta birkaç gün daha hava serin geçecek ancak sıcaklıklar Perşembe günü 22 dereceye kadar çıkacak. 

Salı günü özellikle kuzey kesimler soğuk havanın etkisinde olacak. Sabah saatlerinde ülke genelinde bulutlu bir hava hakim. Günün ilerleyen saatlerinde güneş batı ve güney bölgelerinde kendini daha fazla gösterecek. Güney kesimlerinde Brabant ve Limburg’da yer yer 15 ila 16 derece, kuzey kesimlerinde ise 10 derece olması bekleniyor. 

Gece saatlerinde ülke genelinde genellikle açık bir hava hakim olacak kuzey kesimlerinde ise yer yer bulutlanma bekleniyor. 

Gece saatlerinde iç kesimlerde sıcaklıklar 0 derecesine kadar düşecek, yer yer don görülecek. Kıyı bölgelerinde hafif bir rüzgarla birlikte sıcaklıkların biraz daha yüksek seyretmesi bekleniyor.

Çarşamba günü güneş pırıl pırıl parlayacak. Gün boyunca, hafif bir bulutlanma görülecek Sıcaklıklar Salı gününe göre biraz daha yüksek seyredecek. Kuzeyde 12 derece, Brabant ve Limburg'da ise yaklaşık 16 derece olacak.

Bu Mayıs tatilinde dışarıda vakit geçirmek isteyenler için en uygun gün Perşembe günü. Sıcaklık, kuzeyde yaklaşık 17 dereceye, Güneydoğuda yerel olarak 23 dereceye kadar çıkacak. 

Cuma günü kutlanacak olan Kurtuluş Günü’nde (Bevrijdingsdag) yağmur etkili olacak. Yer yer sağanak yağışlarının görüleceği günde, gök gürültülü sağanak ve yoğun yağmur geçişleri ihtimali bulunuyor. Sıcaklıklar 16 ila yer yer 20 derece civarında seyredecek.

©Sonhaber.eu
Fotoğraf: Mabel Amber - Pixabay

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.