Hollanda Kraliyet Meteoroloji Enstitüsü KNMI bugün akşam saatlerinde başlayacak ve yarın akşamüzerine kadar devam edecek yoğun yağış için sarı kodlu uyarı yayınladı. Açıklamada özellikle ülkenin güneyinde su baskınlarına dikkat edilmesi gerektiğine dikkat çekildi.

Enstitüden yapılan açıklamada ülkenin güney batı kesimlerinde dakikada 20 ila 40 milimetre yağış olacağı bazı bölgelerde ise 50 milimetreye kadar çıkacağı belirtildidı.

KNMI özellikle Kuzey Brabant, Güney Hollanda ve Zeeland bölgelerinde görülecek aşırı yağış nedeniyle su baskınları oluşabileceğini duyurdu.

KNMI açıklamasına göre bugün akşamüzeri rüzgar güney yönünden esecek. Batı kıyılarında orta kuvvette olacak. Maksimum sıcaklık 18 derece civarında olacak. Kuzeydoğuda yerel olarak 21 dereceye kadar çıkacak. Gece saatlerinde sıcaklıklar 14 dereceye kadar düşecek.

Su baskınlarına dikkat!
Meteoroloji uzmanı Gerrit Hiemstra yağışların fazla olmasının ülkeye Kuzey Denizi'nden giren ve doğuya doğru çok yavaş hareket eden bir alçak basınç alanı nedeniyle oluşan sağanaklardan kaynaklandığını kaydetti

Hiemstra, bu akşam ve gece saatlerinde görülecek sağanak yağış nedeniyle bazı bölgelerde özellikle sokaklar ve tünellerin su basması ile karşı karşıya kalabileceğini kanalizasyonlarda taşma yaşanabileceği uyarısında bulundu.

En büyük sel riskinin, Den Haag-Gorinchem-Zierikzee üçgeninde yer alan bölgede oluşacağını belirten KNMI, Cumartesi günü sağanakların güneydoğuya doğru kayacağı öngörüsünde bulundu.

Cumartesi 
Cumartesi günü sabah hava bulutlu olacak ve sağanak yağış ülkenin güneybatısından güneydoğusuna hareket edecek. Diğer bölgeler genellikle yağışsız geçecek. Güneyde ılımlı güneybatı rüzgarı, Wadden bölgesinde ılımlı doğu rüzgarı görülecek. 

Yarın öğleden sonra, özellikle güneydoğuda, muhtemelen gök gürültülü sağanak yağışlar devam edecek. Diğer bölgelerde güneş giderek daha fazla yerde kendini gösterecek. Maksimum sıcaklık 20 derece civarında olacak. 

Cumartesi günü akşam saatlerinde güneydoğu bölgesi çok bulutlu olacak, ancak kademeli olarak bulutlar yerini kuru bir havaya bırakacak. Diğer bölgelerde ise yağış beklenmemekte. 

Foto: Christian Lue - Unsplash

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.