Kredi Kayıt Bürosu (BKR) borcundan dolayı 2022 yılında kırmızı listeye giren vatandaşların sayısını açıkladı. Buna göre 30 yaş altı borçlu gençlerin sayısında ciddi artış olduğu ve bu gençlerin borcunu geri ödemekte zorlandığı görüldü.

Tüm krediler, telefon abonelikleri, özel araç kiralama sözleşmeleri ve ipotekler dahil olmak üzere 250 euro'nun üzerindeki tüm borçlar BKR siciline kaydediliyor. 

Açıklanan BKR raporuna göre; 2021 yılında tüketici kredisi halen devam eden toplam 12,3 milyon kişinin sicil kaydı bulunurken, bu sayı 2022’de 11,7 milyon kişiye geriledi. Tüketici kredisini gecikmeli olarak ödeyen kişilerin sayısının ise 2021 yılında 677 bin ve 2022 yılında 619 bin kişi olduğu belirtildi.

BKR sicil kaydı olan gençlerin sayısında ciddi artış yaşandı. BKR kaydı bulunan 18-24 yaş grubundaki gençlerin yüzde 9,2'si ödemelerde gecikme yaşarken, 41 ila 50 yaş grubunda bu oran yüzde 5,9 olarak görüldü.

BKR vakfının başkanı Peter van den Bosch, rapordaki verilere bakıldığında gençlerin 2022'de mali dayanıklılığının kırılgan olduğunun görüldüğünü belirtti. Van den Bosch “Gençlerin genellikle çok az mali rezervi bulunuyor. Bu sonuç borçlardaki artışta daha fazla sorun yaşanacağını gösteriyor.” dedi.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.