Hollanda’nın Zwolle kentinde ikamet eden biri Türk, diğeri Hollandalı iki baba arasında, geçen yıl çocuklarının okulda yaptığı kavga sonucu başlayan ve şiddetlenerek devam eden husumet, silahlı saldırıya yol açtı. Katil zanlısı 41 yaşındaki Özgür M., 44 yaşındaki Peter Bloemink’i bir otoparkta öldürdü. Polis olaydan kısa bir süre sonra Özgür M.’yi yakaladı.

6 Mart Çarşamba günü yaşanan olayda iddiaya göre ikili arasında gün boyunca çeşitli gelişmeler yaşandı ardından terzilik yapan 42 yaşındaki Özgür M. saat 16:45 civarında Mercedes marka arabasıyla Zwolle Rijnlaan’daki Aldi süpermarketin otoparkına gitti. Burada Peter Bloemink’i Volvo marka aracının içinde kıstıran zanlı, kurbanına birkaç el ateş etti. Bloemink olay yerinde hayatını kaybetti.

Hollanda’da çalışanlar Mayıs'ta ne kadar tatil parası alacak? Hollanda’da çalışanlar Mayıs'ta ne kadar tatil parası alacak?

Zwolle O mercan cinayet

Saldırıdan sonra geniş çaplı arama başlatan polis, kısa bir süre sonra Özgür M.’yi kıskıvrak yakaladı. 

İki baba arasında bitmeyen husumet
Özgür M. ve Peter Bloemink arasındaki husumet aslında çocuklarının okulda yaptığı bir kavga sonucu başladı. Her iki baba da bu olay üzerine sözlü olarak tartışmaya başladı ancak olaylar zaman içinde büyüdü.
 
Geçen yıl mart ayında evi bombalanan Özgür M., Peter Bloemink’i ve ailesini kendisini yıllarca takip etmek, her türlü taciz ve gözdağı vererek hayatını çekilmez hale getirmekle suçluyordu. Buna karşılık Bloemink ailesi, takip ve yıldırma eylemlerine ilişkin tüm iddiaları reddetmişti.

Basına yansıyan bilgilere göre geçen yıl Temmuz ayında iki baba arasında yaşanan bir kavgada Özgür, Peter Bloemink’i darp etmişti. Bunun üzerine geçtiğimiz hafta mahkeme karşısına çıkan Özgür’e, 25 saat (75 saati ertelenmiş, toplam 100 saat) kamu hizmeti cezası ve 500 euro para cezası verildi. Yaşanan darp olayından birkaç hafta önceyse Mercan’ın evine bombalı saldırı düzenlenmişti.

Her iki ailenin basına aktardığına göre, Belediye Başkanı Peter Snijders o dönemde kavgada arabuluculuk yapmaya çalıştı, ancak bunun da yardımı olmadı.

©Sonhaber.eu
Fotoğraf: RTV Osst Video screenshot

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.