Geçtiğimiz hafta Çarşamba günü gece yarısı büyük bir gürültü ile uyanan Mercan ailesi hayatlarının şokunu yaşadı. 22 Mart akşamı saat 22:00 civarında ailenin yaşadığı eve patlayıcı madde atıldı. Olayda kimse yaralanmadı. Polis soruşturma başlattı.

Zwolle’de ikamet eden Özgür Mercan (40) basına yaptığı açıklamada, yaklaşık bir yıl önce oğlunun gittiği okulda bir arkadaşı ile kavga ettiğini ve olayların o günden sonra zaman içerisinde farklı bir boyuta geldiğini açıkladı. 

Mercan ailesinin 16, 12 ve 9 yaşlarında üç çocuğu bulunuyor. Özgür Mercan bir oğlunun yaklaşık bir yıl önce ülkenin önemli bir güvenlik şirketi sahibinin oğlu ile kavga ettiğini ve bu olaydan sonra iki aile arasında okul nezdinde görüşme yapıldığını ancak bunun fayda etmediğini belirtti. 

Sabah gazetesine açıklama yapan Mercan, kavgadan sonra defalarca ölüm tehdidi aldığını ve en son olarak da Aa-landen semtindeki evine saldırı düzenlendiğini belirtti. Mercan şu ifadeleri kullandı:
“İnanın bu saldırı yabancı düşmanlığından başka bir şey olmadığını düşünüyorum. Her şey, yaklaşık bir yıl önce oğlumun okulda Hollandalı bir öğrenci ile yaptığı kavga ile başladı. Kavga sonrasında, okulda iki tarafın aileleri olarak bir araya geldik. Orada, konuştuktan sonra her şey bitti zannettik ama öyle olmadı. Defalarca ölüm tehditleri aldık, evimiz ve işyerimize Nazi simgeleri bırakıldı. İnanın, her defasında manevi olarak da baskı altına alındık.”

Daha önce yaşanan olaylarda her seferinde polise ve belediyeye haber verdiklerini ve ihbarda bulunduklarını belirten Mercan “Ama maalesef görünen o ki bizim bu şikayetlerimiz ciddiye alınmamış. Şimdi de evimizi bombaladılar. Bunu kim yaptığını tahmin edebiliyoruz ama ispat edemiyoruz. Sorun da burada zaten. Oğlumun kavga ettiği Hollandalı çocuğun babası, ülkenin önemli güvenlik şirketlerinden birinin de sahibi. Tanınan biri olduğu için mi ona dokunulmuyor anlamış değiliz. Şimdi sormak istiyorum; bizim can güvenliğimizi kim sağlayacak? Ben bu ülkede iş insanıyım ve Hollanda vatandaşıyım. Bu yaşananları hak edecek ne yaptık?” dedi.

Patlama sonrası, Mercan ailesinin yaşadığı evin ana giriş kapısı başta olmak üzere hem dış hem de iç mekanında hasar meydana geldi. Olayda kimsenin yaralanmadığı belirtildi. Polis, yaşanan olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı.

zwolle saldırı ozgur mercan

© Sonhaber.eu
Fotoğraf: Sabah Gazetesi

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.