Geçtiğimiz hafta Utrecht yakınlarındaki Doorn ve Gelderland eyaletindeki Didam kasabasında verilen içme suyunda bakteri uyarısı şimdi de Gelderland eyaleti, Liemers bölgesindeki Zevenaar şehri sakinleri için verildi. 

İçme suyu şirketi Vitens’ten yapılan açıklamada, Zevenaar-Zuid'da yapılan tetkiklerde “enterokok” bakterisine rastlandığı kaydedildi. 

Açıklamada 6902, 6905, 6909, 6911, 6913, 6914, 6915, 6916 ve 6917 posta kodlu bölgelerindeki evler ve işletmelerin suyu kaynatmadan kullanılmaması tavsiye edildi.

Suyu kaynatma tavsiyesinin tedbir amaçlı olduğunu belirten şirket, suyun duş almak, banyo yapmak veya tuvalette kullanmak için bir sakınca bulunmadığını aktardı.  

Önümüzdeki günlerde Didam, Zevenaar-Zuid ve çevresindeki bölgelerde “kirlenmenin kaynağını ve niteliğini belirleyebilmek ve gerekli tedbirleri alabilmek için” daha fazla ölçüm yapılacak. Her iki depo şu anda kullanılmıyor.

Vitens; Didam ve Zevenaar sakinlerine önümüzdeki günlerde suyu kaynatma tavsiyesinin ne kadar süreyle geçerli olacağı hakkında bilgi verileceğini belirtti.

Vitens aynı bakterinin üçüncü kez farklı bir bölgede tespit edilmesinin tamamen tesadüf olduğunu belirtiyor. 

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş