Utrecht Güvenlik Bölgesi tarafından yapılan açıklamada, 3940 ve 3941 posta kodlarına sahip bölgelerde yaşayan vatandaşların musluk suyunu kaynatarak kullanmaları gerektiği ifade edildi. Vitens, suyla ilgili sorunların önümüzdeki hafta Salı günü öğleden sonra çözüme kavuşmasını umuyor.

Vitens, musluk suyunda “enterokok” adı verilen bakteri tespit edildiğini; bu bakterilerin özellikle bağışıklık sistemi düşük insanlarda mide ve bağırsak sorunlarına neden olabileceğini açıkladı. Şirket, bakterilerin suya nasıl bulaştığına dair bir açıklama yapmadı.

Şirket, musluk suyunun içme veya yemek yapma gibi durumlar öncesinde kaynatılması gerektiğini vurgularken, duş almak, banyo yapmak veya tuvaleti kullanmak için musluk suyunun kullanılmasında bir sakınca olmadığını ifade etti.

RTV Utrecht haber portalındaki haberde şirket sözcüsünün "Eğer suyun en iyi kalitede olmasını garanti edemiyorsak, her ihtimale karşı önlem alırız. Normal durumda olan insanlar genellikle hiçbir rahatsızlık yaşamayacaktır. Suyu kullanmadan önce kaynatırsanız, her türlü riski de ortadan kaldırmış olursunuz." şeklinde açıklama yaptığı aktarıldı.

Vitens, sorun yaşandığı süre boyunca su kullanılmayan evlerde, sorun giderildikten sonra muslukları bir süreliğine açık bırakarak tesisat içerisinde kalmış olan suyun tahliye edilmesi gerektiğini belirtti.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş