Geçen hafta ağır yaralı olarak hastaneye götürülen 10 yaşındaki bir kız çocuğunun koruyucu ebeveynleri, Pazartesi günü polis tarafından gözaltına alındı. Her ikisi de 37 yaşında olan koruyucu anne ve baba, kızlarına yönelik “adam öldürmeye teşebbüs” ve “ağır yaralama” şüphesiyle suçlanıyor. Bir haftadır hastanede tedavi gören kız çocuğu henüz tehlikeyi atlatmış değil.

Polis tarafından yapılan açıklamada, koruyucu ailenin 20 Mayıs Pazartesi'yi 21 Mayıs Salı'ya bağlayan gece saatlerinde kız çocuğunu ağır yaralı ve endişe verici bir durumda hastaneye getirdiği ve bilincinin kapalı olduğu belirtildi. Yaralanmanın nasıl olduğu konusunda şüpheler oluşması üzerine Salı günü olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Perşembe günü, olayın tam olarak ne olduğunu anlamak için büyük bir polis ekibi görevlendirildi. Kız çocuğunun kaldığı Vlaardingen'deki evde adli inceleme yapıldı. Ayrıca mahallede araştırma yapıldı, kamera kayıtları izlendi ve daha fazla bilgiye sahip olabilecek kişilerle konuşuldu.

Bu kapsamlı araştırma, kız çocuğunun yanında kaldığı koruyucu ebeveynlerin gözaltına alınmasına yol açtı. Soruşturma hâlâ devam ediyor. Şüpheliler, sadece avukatlarıyla iletişim kurabilecekleri tam kısıtlama altında bulunuyor.

Diğer iki çocuk başka yerlere yerleştirildi
Polis, bu ciddi olay hakkında hâlâ birçok belirsizlik olduğunu belirtti. Kız çocuğunun son zamanlarda neler yaşadığını ve koruyucu ebeveynlerin rolünü netleştirmek için tüm bilgilere ihtiyaç olduğunu, ancak henüz bu bilgilere ulaşılmadığını kaydetti.

Hollanda'da öğrenciler için eğitim maliyetleri artıyor Hollanda'da öğrenciler için eğitim maliyetleri artıyor

Kız çocuğunun kaldığı evde iki çocuk daha bulunduğunu belirten polis yetkilileri, bu çocukların başka bir yere yerleştirildiklerini bildirdi.

Polis, hastanede yaşam mücadelesi veren kız çocuğu ve evdeki diğer iki çocuğun gizliliği nedeniyle daha fazla bilgi vermekten kaçındı.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş