Hollanda'nın Rotterdam kenti yakınlarındaki Bergschenhoek kasabasında Roma Katolik İlkokulu (RKBS) Willibrord'da yaşanan salgının ardından 75 kişinin koronavirüs testinin pozitif çıktığı açıklandı. 

Bergschenhoek'taki ilkokulda Kasım ayı sonunda tespit edilen salgının ardından, GGD Rijmond (Belediye Sağlık Hizmetleri) öğrencilere, öğretmenlere ve velilere test yaptırmaları için çağrı yapmıştı. Test çağrısı sonucu 750 kişi koronavirüs testi yaptırırken, test yaptıranların yüzde 10'unda yani 75 kişide virüs tespit edildi. 

GGD, virüs tespit edilen 75 kişiden en az 30 tanesinin koronavirüsün mutasyon geçirmiş ve daha bulaşıcı İngiliz varyantını taşıdığını açıkladı. Yaşanan olay üzerine geçtiğimiz günlerde Hollanda'nın Bilim Kurulu olan Salgın Yönetim Ekibi (OMT), virüs belirtisi gösteren 12 yaş altındaki çocukların test yapılmasına karar vermişti.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©SONHABER.EU