Hollanda Tüketici ve Piyasa Gözetim Kurumu ACM’nin Perşembe günü yaptığı uyarıya kulak vererek Ekimde yapacakları zammı ertelediğini açıklayan üç büyük şirketten sonra, Greenchoice da erteleme kararı aldığını açıkladı.

Ekim ayında zam yapacağını açıklayan enerji şirketlerinin bu kararına karşı çıkan Hollanda Tüketici ve Piyasa Gözetim Kurumu ACM’nin Perşembe günü yayınladığı bir açıklamada, şirketlerin yapacakları zammı 30 gün önceden bildirmesi gerektiğini belirtmiş ve bu kurala uymayan şirketlerin inceleneceğini hatta ceza alabileceklerini belirtmişti.

Bu açıklama sonrasında Eneco, Vattenfall ve Essent ekim ayı için öngörülen zam kararını ertelediklerini duyurdu. Greenchoice şirketi ise sadece şirket politikası olarak zam kararının müşterilere 10 gün önceden duyurulduğunu açıkladı. 

Geriye dönük olarak değişiklik yapmanın mümkün olmadığını çünkü ekimde müşterilere iletilecek gaz ve elektriğin şimdiden piyasa değerinden satın alınmış olduğunu açıklayan Greenchoice, bu fikrini değiştirdi. 

Şirket tarafından yapılan son açıklamada; zamların 1 Ekim yerine 20 Ekim tarihinde uygulamaya gireceği belirtildi. Şirket bununla birlikte, 30 günlük önceden bilgilendirme kuralının gerektirdiği gibi hareket edildiğini duyurdu

Greenchoice yaptığı açıklamada, konuyla ilgili bu hafta ortaya çıkan "toplumsal kargaşayı" eleştirerek, 2017 yılından bu yana müşterilerini 10 gün önceden bilgilendirdiğini vurguladı ve şuana kadar “gerekli olan doğrulukta” hareket ettiğini belirtti. 

Eneco, Vattenfall ve Essent
Üç büyük şirketten yapılan açıklamalarda ACM'nin kararı sonrasında zamlı tarifeye geçme konusunda erteleme kararı geldiği belirtildi.

Eneco ve Vattenfall daha önceden bilgilendirilen müşterilere, ekimden itibaren zamlı tarifeden vermeye devam edeceğini, diğer müşterilerin zam kararına ait bildiri ellerine ulaştıktan 30 gün sonra bu tarifeden ödemeye başlayacağını açıkladı. Sadece Essent müşterilerinden değişken tarifeye sahip olanların 7 Kasımdan itibaren zamlı tarifeden ödeyeceğini duyurdu.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.