Hollanda’da düğün sezonu açıldı. Gelinle damadın en mutlu günü olması gereken düğün günü, davetlilerin bazı taşkınlıkları nedeniyle can sıkıntısı haline gelebiliyor. En son böyle bir olay bu hafta cumartesi günü yaşandı. Düğün konvoyundaki arabalar sokağı işgal etti, polis önce uyardı sonra ceza yazdı. 

Geçtiğimiz hafta Cumartesi günü öğleden sonra Den Haag Schilderswijk bölgesindeki Vaillantlaan'da çok sayıda aracın park yerlerini usulsüz kullanıldığı ihbarı yapıldı. Farklı karakollardan saat 15:15 civarı söz konusu caddeye gelen polisler, sürücülere araçlarını beş dakika içerisinde bu alandan götürmeleri için zaman tanıdı. Ancak kimse bu uyarıya kulak asmadı. 15 dakika sonra araçların hala yerlerinde durduğunu gören polis, 25 araca ceza kesti. Bu duruma sinirlenen bir sürücü bisiklet yolundan giderek bölgeden uzaklaştı. Bu sürücüye hem hatalı park ettiği hem de bisiklet yolundan gittiği için ceza kesildi.

Bir hafta önce ise A4 yolunda farklı bir olay yaşandı. Yine düğün konvoyu olduğu belirtilen 13 araçtaki sürücülerin yolda durup araçlarından indiği iddia edildi. Araçlar, A4 karayolunda emniyet şeridinde dururuldu. Polis ekipleri tüm sürücülerin bilgilerini not etti ve kamera kayıtları ile birlikte inceleme başlattı.

Ceza kesilen düğün alayları
Düğün alaylarının neden olduğu karışıklıklar ve kural ihlalleri yeni değil. Bu yılın başlarında polis Ede'deki bir düğün konvoyuna müdahale etmek zorunda kalmış, çok sayıda sürücüye para cezası kesmiş, hatta bir sürücünün ehliyetine, saatte 100 kilometre hız sınırı bulunan bir yolda 178 kilometre hızla gittiği için el konulmuştu. 

Geçen yıl yine Ede'deki bir düğün konvoyunda daha da kötü bir durum yaşandı: Bir motosiklet sürücüsü alaydaki bir araçla çarpışarak ciddi yaralanmalara neden oldu.

Geçen yıl Haziran ayında da Beuningen'de A73 yolunda bir düğün konvoyundaki araçlar ön ve arka sinyal lambalarını yakarak yolda ilerledi ve hatta mevcut trafik kuralına aykırı olarak çift çizgi bulunan yollarda durmadan birbirlerini solladı. 

2021'de Veenendaal'da bir düğün konvoyundaki onlarca araç bir kavşağı kapattı; 2020'de de Arnhem'de polis şehir merkezini karıştıran bir düğün konvoyuna düzinelerce ceza kesti. 

2019’da da Rotterdam’da, gereksiz yere korna çalarak gürültü kirliliği yarattığı ve "antisosyal davranışlar sergilediği" gerekçesiyle bir düğün konvoyuna 3 bin eurodan fazla para cezası verildi.
©Sonhaber.eu

Hollanda’da veterinerler ölümcül kedi hastalığına karşı uyardı Hollanda’da veterinerler ölümcül kedi hastalığına karşı uyardı

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş