Hollanda’da akaryakıt fiyatları yükselmeye devam ediyor. Akaryakıt fiyatları tüketici kolektifi United Consumers'ın verilerine göre, geçen yıl temmuz ayından bu yana ilk kez 2,30 euroyu aştı. Bu artışın nedeni Brent petrolün varil fiyatının giderek artmasından kaynaklandığı belirtildi.

Dün 94,95 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı, günü 94,43 dolar seviyesinde tamamladı. Brent petrolün varil fiyatı, bugün saat 09.28 itibarıyla kapanışa göre yüzde 0,42 artışla 94,83 dolar oldu.

Petrol fiyatları, yılın son çeyreğinde küresel arz sıkıntısı yaşanacağı endişesiyle yılın en yüksek seviyesinde seyrediyor. Suudi Arabistan ve Rusya'nın uzun süreli üretim kesintilerinin arz talep dengesindeki açıklığı artıracağı tahmin ediliyor.

Bu durum, pompa fiyatlarında da hissediliyor. Bir litre benzinin tavsiye edilen fiyatı 2,302 euroya, dizel fiyatı ise geçen yıl kasım ayından bu yana en yüksek seviye olan 2,107 euroya ulaştı. Ancak, birçok benzin istasyonu, tavsiye edilen fiyattan indirim yapmaktadır. Özellikle şehir içindeki benzin istasyonlarında daha uygun fiyata yakıt alabileceğiniz belirtiliyor.

Yakıt fiyatlarının önümüzdeki dönemde daha da artması bekleniyor. Önümüzdeki yılın başında akaryakıt vergisinde büyük bir artış planlanıyor, ancak siyasetçiler arasında bu artışın uygulanıp uygulanmayacağına dair bir karar henüz verilmedi.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Editör: Ömer Aşıran