Hız sınırının saatte 80 kilometre olduğu yollarda sınırının 60 kilometreye düşürülmesi istendi. Veilig Verkeer Nederland (VVN) tarafından sunulan bu tavsiye Ulusal Karayolu Güvenliği Araştırmaları Bilimsel Enstitüsünün (SWOV) tepkisini çekti. Enstitü bu durumun “sorumsuz sollama manevralarına” neden olabileceği uyarısında bulundu.

Veilig Verkeer Nederland (VVN) saatte 80 kilometre hız sınırı bulunan Eyalet karayollarında meydana gelen kazaların sayısının yüksek olduğunu belirtiyor. VVN’e göre her yıl meydana gelen ölümlü trafik kazalarının yüzde 41'i, Eyaletin sorumluluğunda olan saatte 60 ve 80 kilometrelik hız haddi bulunan yollarda meydana geliyor.

Veilig Verkeer Nederland'ın tavsiyesi
VVN; genel olarak trafik kazalarının büyük çoğunluğunun hız haddinin aşılmasından kaynaklandığını, bu durumun aynı şekilde “genellikle optimal düzeyde güvenli ve güvenilir” olmayan 60 ve 80 km. hız sınırına sahip yollarda da yaşandığını belirtiyor. 

Kuruma göre bu yollarda ayrıca elektronik denetleme sistemleri, mobil denetleme ve yüksek trafik cezaları ile daha etkili bir şekilde kontrol altına alınmalı. Aynı zamanda şehirlerdeki denetimi sağlayan Boa memurları da trafik kontrollerini yapmak için yetkilendirilmeli.

“Gereksiz sollamalara yol açar!”
VVN’nin bu planı farklı çevrelerce eleştirildi. Trafik mühendisi Gerard Tertoolen, 80 km/s olan yollardaki tabelaların 60 km/s’e çevrilmesi halinde sürücülerin bunu dikkate almayacaklarını savundu. Tertoolen ayrıca hız haddinin kısıtlanmasının sürücüler açısından “rahatsız edici, can sıkıcı ve dikkat dağıtıcı” olacağını belirtti. Yaşanacak bu sıkıntılar nedeniyle sürücülerin gereksiz yere sollama yapacağına dikkat çekti.

Eyaletin sorumluluğundaki yollarda hız sınırı ve kontrol
Bazı eyaletlerde yollardaki azami hızın düşürülmesi bir süredir gündemde ancak Brabant'taki Chaam gibi, bazı durumlarda bunun imkansız olduğu belirtiliyor. Özellikle bölgesel trafiğin akmasını sağlamak için tasarlanan eyalet yollarında bazı yerlerde 80 km/s bazı yerlerde de 50km/s olduğuna dikkat çekiliyor.

Bilindiği üzere geçtiğimiz yıldan itibaren yaklaşık elli ila yüz kadar sivil radar aracı otoyollarda ve eyalet yollarını denetliyor ve hız haddine uymayan araçların plakalarını fotoğraflayarak, araç sahibine ceza kesiyor. 

Polis kayıtlarına göre en fazla ölümlü trafik kazası hız sınırını geçen araçlar nedeniyle yaşanıyor. Ulusal Karayolu Güvenliği Araştırmaları Bilimsel Enstitüsünün (SWOV) bir tahminine göre ölümlü trafik kazalarının üçte biri aşırı hızdan kaynaklanıyor.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.