Sosyal İşler ve Çalışma Bakanı Karien van Gennip meclise gönderdiği yazılı açıklamada, ”Ebeveynlerin, çocuk bakımı için oldukça yoğun olarak, geceleri uyanık olduğunu tahmin edebiliyorum.” Şeklinde ifade kullandı.

Bakan Van Gennip’in bugün açıkladığı bilgiler, bakanlığın yapılan yanlıştan da kısa süre içinde döndüğünü gösterdi.

Çocuk bakımının, ebeveynlerin çocukları için iş ve bakımı bir araya getirebilmeleri için esas olduğunu belirten Bakan Van Gennip, “Bu yüzden çocuk bakımının erişilebilir ve uygun fiyatlı kalmasını istiyorum. Özellikle şu anda birçok sektör personel sıkıntısı yaşıyor. Maksimum saat ücretindeki ek artış bu konuda yardımcı olacaktır.” dedi.

Geçtiğimiz günlerde RTL Haber servisi tarafından yayınlanan bir haberde önümüzdeki yıl maaşlar ve ödenekler de dahil olmak üzere her şey artarken, Çocuk Bakım Ödeneği’nin (Kinderopvangtoeslag) yerinde kalacağı belirtilmişti. 

Haberde bakanlığın;  Merkezi Planlama Bürosu’nun (CPB) mart ayında açıkladığı “yıllık enflasyon yüzde 5,6, maaşlara yapılacak zam da yüzde 2,3 olacak” tahminini baz aldığı ve hesaplama hatası yaptığı belirtildi.

2023 Çocuk Bakım Ödeneği miktarları
Bakan Van Gennip’in yaptığı açıklamaya göre önümüzdeki yıl kreşler (De dagopvang) için azami saat ücreti yüzde 6,54 artarak 9,06 euroya, saatlik Okul dışı bakım ücretleri (De buitenschoolse opvang) de yüzde 6,54 artarak 7,79 euroya çıkartıldı. Misafir Çocuk bakımı (De gast ouderopvang) için azami saatlik ücret ise yüzde 4,29 artarak 6,80 euroya çıkartıldı.

Bakan ilkbahar aylarında yapılacak yeni tahminlerde, fiyat ayarlamasının hala çok düşük olduğu görülmesi halinde, 2024'ten itibaren ek bir artış yapılabileceğini de sözlerine ekledi.

Ebeveynler, Ocak ayı için eski azami saat ücret üzerinden çocuk bakım parası almaya devam edecek, ancak yeni oran geriye dönük olarak uygulanacak. Bu nedenle bir sonraki ödeme döneminde önceki eksik miktar da ebeveynlere ödenecek.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.