Leiden Üniversitesi Tıp Merkezi (LUMC) ve Helmond Elkerliek Hastanesi uzmanları halk arasında “bahar nezlesi” veya “saman nezlesi” olarak da bilinen “bahar alerjisi” (hooikoorts) için uyarı yaptı. Uyarıda özellikle yağmurlardan sonra önümüzdeki günlerde güneşin daha fazla görüleceği için çimen ve ağaçlarda polen oluşumunun artacağı belirtildi.

Hastaneler son iki hafta içinde havada çok az çim poleni görüldüğünü belirtiyor. Yapılan açıklamalarda  metreküp başına yaklaşık beş birim polen içeriyordu. Önümüzdeki haftalarda bu durumda değişiklik yaşanacağı tahmin ediliyor. 

Uzmanlar; havaların ısınması ile birlikte polen sirkülasyonunun da artacağını ve havadaki polen sayısının metreküp başına birkaç yüz birime kadar çıkabileceğini belirtiyor

Uzmanlara göre polenin yoğun olarak görüldüğü dönem 24 Mayıs Çarşamba ile 1 Temmuz Cumartesi arasında olacak. Havaya tam olarak ne kadar polen salınacağı ise yağış yoğunluğuna bağlı. Geçen yıl bu dönemde yağış oranının yüksek olduğunu belirten uzmanlar, buna bağlı olarak bahar alerjisi vakalarının da az olduğunu hatırlattı.

Hollanda genelinde 1,5 milyon kişinin bahar nezlesinden mustarip olduğu belirtiliyor. Bu kişilerin yaklaşık yarısı çim polenlerine, diğer yarısı ise ağaç polenlerine karşı alerjik reaksiyonlar gösteriyor.

Bahar alerjisinden korunmak için neler yapılabilir?

©Sonhaber.eu 

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.