İslam ve göçmen karşıtı Batı'nın İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılar (PEGIDA) hareketinin Hollandalı lideri Edwin Wagensveld  Den Haag’da  tek başına yaptığı eylemde Kur'an-ı Kerim yırttı.

Wagensveld, geçtiğimiz hafta sonunda Den Haag’daki parlamento binası önünde Kur'an-ı Kerim'i yırttı. Wagensveld bu tek kişilik eylemine ait görüntüsünü sosyal medya platformu Twitter üzerinden paylaştı. Paylaşımın devamında yırtılan Kur'an sayfalarının başka bir yerde tava içinde yakıldığı görüldü.

Irkçı lidere Kur'an-ı Kerim'i yakmaması şartıyla izin verildiği öğrenildi.  Wagensveld'in gösterisi polis korumasında gerçekleşti. 

Pegida liderinin bu eylemi farklı kesimlerin tepkisini çekti. Avrupa Gençlik Derneği eyleme yönelik “1 milyondan fazla Müslümanı aşağılamak incitmek ifade özgürlüğü değildir “ başlığıyla bir basın açıklaması yayınladı. 

AGD Zuid-Holland’ın basın açıklamasında, yapılan eylemin bir milyondan fazla Müslümanı incittiği ve aşağıladığı belirtilirken,  eyleme anayasada bulunan ifade özgürlüğü maddesine istinaden izin verilmesinin, “anayasayı kötüye kullanıp suiistimal etmek”  olduğuna dikkat çekildi. Basın açıklamasında bu eyleme izin veren Den Haag belediyesi de kınandı.

AGD Zuid-Holland’ın basın açıklaması şu şekilde:
1 milyondan fazla Müslümanı aşağılamak incitmek ifade özgürlüğü değildir

İfade özgürlüğü kisvesi altında Müslümanlara sistematik bir şekilde hakaretler yapılmaya devam ediliyor. Şimdi de Pegida lideri Edwin Wagensveld, yüce kitabımız Kuran-ı Kerim'i yırtması buna eklenmiş oldu.

Lahey belediye başkanının izin verdiği bu anlamsız eylem, 1 milyondan fazla Hollandalı Müslümanı incitip ve aşağılamış oldu. Bu eyleme anayasada bulunan ifade özgürlük nedeniyle izin verilmesi, anayasayı kötüye kullanıp suistimal etmekten ibarettir. Müslümanlara sistematik olarak hakaret etmek ve onları incitmek; ifade özgürlüğü değil, art niyetli bir eylemdir.

Anayasanın 137c maddesinde; insanların toplum içinde kasıtlı olarak başkalarının dini inanç ve yaşam tarzlarına hakaret etmenin suç olduğunu ve bunun cezalandırılacağını belirtir.

Biz, 1 milyon Hollandalı Müslümanlar, bu kötü niyetli eylemden zarar görmüş durumdayız. Hollandalı Müslümanlar kendi başlarının çaresine bakmak zorunda bırakılıyor, bu da siyasete ve hukukun üstünlüğüne olan güvenimizi sarsıyor. Bu provokasyonu ve vatandaşlarına hakarete izin veren belediye başkanını da kınıyoruz. İslamafobia ile mücadeleye karşı, siyaset hiçbir önlem almıyor. Hatta ifade özgürlüğü kisvesi altında tolere bile edilmektedir. Bu hak mutlak değildir. Yüce kitabımız Kuran bizim şerefimizdir, çünkü Enbiya suresinde: "Biz sana senin izzetini içeren bir kitap (Kur'an) indirdik."

Birbirimizi incitmemizin, aşağılamamızın normal olduğu bir toplum mu istiyoruz? Yoksa;
birbirinize saygılı davranan ve birbirimize müsamaha gösterdiğimiz bir toplum mu istiyoruz? 

Yüce kitabımız Kuran'a yönelik bu provokasyonu ve bu provokasyonla birlikte İslam’a nefret söylemlerine izin veren yetkilileri şiddetle kınıyoruz. Aziz dinimiz İslam’a yapılan bu suç eylemine karşı, gereğinin yapılması için yetkilileri de göreve çağırıyoruz.

324149203_570777441605382_7858333036380375138_n

Wagensveld Rotterdam'daki gösteride gözaltına alınmıştı
Pegida lideri Wagensveld 22 Ekim'de Rotterdam'da Kur'an-ı Kerim yakma eyleminde bulunmak istemiş ancak güvenlik görevlilerince gözaltına alınmıştı.

Pegida'nın Rotterdam'daki Kur'an-ı Kerim yakma eyleminin yasaklanmaması üzerine aynı gün yüzlerce Müslüman eylemin gerçekleşmesinin düşünüldüğü Rotterdam Centrum tren garı önünde toplandı. 

Eylemi gerçekleştirmeden gözaltına alınan Wagensveld aynı gün serbest bırakıldı. 23 Ekim günü Den Haag’da kuran yakma eyleminde bulunmak isteyen Wagensveld yine gözaltına alındı. 

Savcılığın 17 Kasım'da yaptığı açıklamada, Rotterdam'da eyleminde megafonla Hz. Muhammed'e hakaret ettiği için polis tarafından gözaltına alınan Wagensveld'in, İslam inancına mensup kişilere değil dinin kendisine hakaret ettiği ve herhangi bir suç işlemediği gerekçesiyle yargılanmayacağı bildirildi.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.