Hollanda Yan Etkiler Merkezi Lareb, bir kadının AstraZeneca aşısının sonucu olabilecek tromboz şikayetlerinden dolayı öldüğünü açıkladı. Aşı ile henüz bir bağlantı kurulamadığını bildiren Lareb, söz konusu kadının bir tromboz kombinasyonu ve düşük trombosit sayısı geliştirdiğini açıkladı.

Yan etkileri olan beş kişi tespit edildi

Tromboza ve daha düşük trombosit sayısına ek olarak, başka bir kişide de beyin kanaması oluştuğunu bildiren Lareb, toplamda en az beş kişinin potansiyel yan etkileri yaşadığını belirtti. 

Şikayetleri olan ve yaşları 25 ila 65  arasında değişen kadınlardan birisinin, kan pıhtılaşması nedeniyle yaşamını yitirdiği açıklandı. Öte yandan Hollanda genelinde 400 binden fazla kişinin AstraZeneca aşısı olduğu belirtildi.

Hollanda'da Pfizer-BioNTech ve Moderna'nın aşılarının ardından AstraZeneca aşısı ile ilk aşılama 12 Şubat tarihinde Lahey kentindeki 23 yaşındaki bir sağlık bakım çalışanına yapılmıştı.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz: t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU