Hafta başında ortadan kaybolan ve Salı gününden bu yana yüzlerce gönüllü ile birlikte yoğun bir şekilde aranan 10 yaşındaki ağır engelli Hebe Zwart ve 26 yaşındaki bakıcısı Sanne Bos’un cansız bedenlerine ulaşıldı. Çarşamba günü gece saatlerinde gelen haber, ikilinin yakınları başta olmak üzere tüm Hollanda’yı üzdü.

Polis çarşamba akşamı A59/A2 karayolu Empel kavşağı yakınlarında lastik izleri olduğunu keşfetti. Bunun üzerine arama çalışmasına helikopterli görevliler de katıldı. Çevrede yapılan tarama esnasında Kia Picanto marka araba; Empel kavşağı yakınında, yolun sol tarafında hafif bir virajdan aşağı yuvarlanmış bir şekilde buldu. 

Polis gece saatlerinde Raamsdonksveer'den Vught'a giden yol üzerindeki kaza alanında yapılacak araştırma nedeniyle, Waalwijk'ten Den Bosch yönüne giden A59 karayolunun Empel kavşağı bölgesini trafiğe kapattı. Bu sabah yapılan açıklamada, araç içindeki cansız bedenlerin ve aracın kaza yerinden uzaklaştırıldığı, soruşturmanın devam ettiği ve yolun tekrar trafiğe açıldığı belirtildi.

Polis gece saatlerinde bulunan araç içinde iki kişinin cesedine ulaşıldığını belirtirken bu kişilerin kimlikleri hakkında açıklama yapmaktan kaçındı. Doğu Brabant polisi sosyal medya hesabından gece 02:00 sularında yapılan paylaşımda “Soruşturmada şimdi gerçeklere odaklanıyoruz: araba orada suya nasıl düştü ve tam olarak ne oldu? Hasar ve herhangi bir iz arıyoruz. Tüm senaryoları açık tutuyoruz.” İfadesine yer verildi.

Sanne ve Hebe hakkında bilinenler
Pazartesi günü Sanne öğleden sonra Hebe'yi evine götürmek için Raamsdonksveer'deki bir bakım merkezine geldi.  PR-425-K plakalı siyah bir Kia Picanto kullanan Sanne, Hebe'yi alarak Sint Theresiastraat'tan ayrıldı ve Hebe’nin Vught’teki evine doğru yola çıktı ancak eve hiç ulaşmadı. Bunun üzerine Hebe'nin ailesi polise ihbarda bulundu. Polis küçük kızın durumu gereği önce sadece onunla ilgili amber alert uyarısı yayınladı.  Akşam saatlerinde Sanne için de arama yapıldığı duyuruldu.

İkili en son Kuzey Brabant'taki Waspik yakınlarındaki A59'da görüldüğü için arama çalışmaları da ilk önce bu bölgede yoğunlaştırıldı. Arama çalışmalarına Gaziler Arama Ekibinden (Veteranen Search Team) yaklaşık 120 kişilik bir gönül ordusu da katıldı.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.