Geçtiğimiz salı günü vatandaşların restoran, kafe, sinema ve tiyatro gibi mekanlara gidebilmek için  korona giriş belgesine ihtiyacının olduğunun açıklanmasının ardından, gençler arasında aşı randevusu yaptıranların sayısı hızla artmaya başladı.

Geçtiğimiz hafta ilk aşı randevusu yapan kişilerin ortalama günlük sayısı 8360 kişiyken, bu sayı bu hafta günde ortalama 14.000'in üzerine çıktı. Ayrıca bu hafta yapılan randevuların yüzde 46'sı 18 ila 35 yaşları arasındaki gençlerden oluşmakta.

Randevu almadan kendi isteğiyle bir aşı merkezine giden kişilerin sayısında da artış yaşanıyor. Bu grupta geçen hafta günde yaklaşık 3500 kişi bir merkeze giderken, bu hafta ortalama 5500 kişi kendi isteğiyle bir aşı merkezine gitti.

Geçen hafta kendi isteğiyle aşı yaptıranların yüzde 36'sı bu hafta ise yüzde 42'si, 18 ila 35 yaşları arasındaki gençlerden oluşmakta.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz: t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU