NU.nl sitesine açıklama yapan bir Albert Heijn sözcüsü, korona döneminde market arabalarının çalınma sayısının normalden daha fazla veya az olmadığını ayrıca para veya jeton kullanılmadan da rahat bir alışveriş deneyimi sağlandığını fark ettiklerini dile getirdi. Sözcü, plastik israfından kaçınmak istedikleri için de bu yöntemi tercih ettiklerini kaydetti.

Albert Heijn mağazadaki alışveriş arabalarına 1985 yılında para sistemini getirdi. Bu sistemin getiriliş nedeni alışverişini yaptıktan sonra mağazaya ait araba ile alışverişini evine götüren ve bir daha getirmeyen müşterilerin çoğunlukta olmasıydı. Bu nedenle büyük maddi zarar yaşayan market, araçlarda para sistemine geçiş yapmıştı. 

Madeni paradan plastik jetonlara
Albert Heijn’ın 37 yıl önce uygulamaya başladığı “market arabalarında madeni para” sisteminde market arabası almak isteyen bir müşteri, sırayla duran arabaların kilit sistemine bir gulden yerleştirerek kilidini açması gerekiyordu. 

Euro’nun piyasaya sürüldüğünde ise 50 sentlik bir madeni para guldenlerin yerini aldı. Çok geçmeden süpermarket kendi madeni jetonlarıyla ortaya çıktı. Mağazanın kendi stilinin rengine uygun ve üzerinde logosunun bulunduğu jetonlar dağıtılmaya başlandı. Başlangıçta metalden yapılan bu jetonlar zamanla yerini plastik jetonlara bıraktı.

Bir başka neden: Plastik israfı
Şirket sözcüsü market araçlarındaki jeton sisteminin kaldırılmasının bir diğer nedeninin de kullanılan plastik olduğunu dile getirdi. Sözcü "Bunu durdurarak çok fazla plastik tasarrufu yapabiliriz" şeklinde açıklama yaptı.

Araçlarda bulunan ve plastik jetonların içine konduğu kilit sisteminin ilk önce bantlanarak kapatılabileceğini belirten sözcü, daha sonra bu kilitlerin tamamen kaldırılabileceğini dile getirdi.

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın