Sosyal İşler Bakanı Karien van Gennip bugünkü Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, akaryakıta uygulanan KDV miktarının Nisan ayından itibaren düşürüleceğini bildirdi. Düşük gelirler için verilecek yardım miktarı da artırıldı.

Nisan ayında akaryakıttaki vergiye indirim
Kabinenin aldığı son karara göre akaryakıttaki Katma Değer Vergisi (BTW) 1 Nisan’dan itibaren yıl sonuna kadar geçerli olmak üzere düşürüldü. Buna karşı enerjiye uygulanan tüketim vergisi 1 Temmuz tarihinde düşürülecek. 

Akaryakıta uygulanacak KDV indirimi benzin fiyatına litre başına 17 kuruş, motorinde ise 11 kuruş olacak. 

Enerjiye vergi indirimi Temmuzda
Gaz ve elektrik için 1 Temmuz tarihinden itibaren uygulanan vergi marjı yüzde 21’den yüzde 9’a düşürüldü. Bu uygulamanın ne zamana kadar geçerli olacağı ise henüz bilinmiyor.

Düşük gelirlilere 800 euro yardım
Düşük gelirliler için planlanan yeni uygulamaya göre yaklaşık 800 bin aileye de daha önce planlanan 200 euroluk yardım 800 euroya çıkartıldı. 

Bu konu ile ilgili bir açıklama yapan Yoksulluk Politikası, Katılım ve Emeklilik Bakanı Carola Schouten, yardımın belediyeler aracılığıyla verileceğini ve en kısa sürede işleme gireceğini aktardı.

Hükümetin yeni planına göre vergideki indirimler ve düşük gelirlilere yapılacak yardımların toplam maliyeti 2,8 milyar euroyu bulacak.

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz: t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın