Aile Hekimleri Derneği (Huisartsenvereniging LHV), geçtiğimiz günlerde açıklanan yoğun bakım personeli ve korona hastalarının tedavi gördüğü bölümlerde çalışan personelin kısa süre içinde aşı yapılacağının açıklanmasının ardından harekete geçti.

Hollanda'da Aile Hekimleri Derneği, Sağlık Bakanlığı'nın açıklamış olduğu aşı yapılacak öncelikli gruplar içinde yer almayı istediklerini ve pratisyen hekimlerin acil bakımda da önemli bir rol oynadıklarını vurguladı.

Hollanda Sağlık Bakanı Hugo De Jonge, pazartesi günü Temsilciler Meclisi'ne, yaklaşan aşılama politikası hakkında daha fazla ayrıntı içeren bir mektup göndereceğini ve aile hekimlerinin bu isteklerinin gündeme geleceğini açıkladı.

Hollanda'da pek çok aile hekiminin daha uzun süre beklemek zorunda olduklarını anlayamadıklarını ve endişelerini dile getirdiklerini belirten Ulusal Yoğun Bakım (LNAZ) Başkanı Ernst Kuipers, "Ülkemizde aile hekimleri var. 7 gün 24 saat ön saftalar ve kendilerini unutulmuş hissediyorlar." şeklinde konuştu. Kuipers, aile hekimlerinin mümkün olan en kısa zamanda aşılanmasını istediklerini açıkladı.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©SONHABER.EU