Merkezi İstatistik Bürosu (CBS) Ağustos ayı enflasyon verilerini açıkladı. Buna göre geçtiğimiz ay tüketici fiyatları, bir yıl önceye kıyasla yüzde 3 arttı. CBS yüzde 3’lük artışın Eylül 2021'den bu yana görülen en düşük artış olduğunu açıkladı. Geçtiğimiz Temmuz ayında enflasyon yüzde 4,6 çıkmıştı.

Kurum açıklamasında enflasyon değerinin düşmesindeki en büyük etkenin enerji ve akaryakıt fiyatlarında görülen yüzde 28,6’lık düşüş olduğuna dikkat çekildi. Ancak bu durum tüm tüketim malları için geçerli değil. 

Enflasyon değeri düşerken gıda, endüstriyel ürünler ve hizmet sektöründe fiyat artışı yaşandı. Ağustos ayında gıda fiyatları bir önceki yıla kıyasla yüzde 10,3, endüstriyel ürünlerin fiyatları yüzde 6,4 ve hizmet fiyatları ise yüzde 5,4 oranında arttı.

Komşu ülkelerdeki durum
Belçika ve Almanya gibi ülkelerde, Ağustos ayında enflasyon neredeyse ya da hiç düşme kaydetmedi. Hatta İspanya'da oran iki ay üst üste yükseldi. Perşembe öğleden sonra Avrupa ülkelerindeki Ağustos ayına ait enflasyon verileri açıklanacak.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş