Hollanda’nın dört büyük şirketi Unox, Iglo, HAK ve Bolletje “Kış Kollektifi” adıyla yeni bir kampanya başlattı. Kampanyada toplanacak binlerce ürün Gıda Bankalarına gönderilecek.

Enerji krizi ve artan enflasyon nedeniyle birçok vatandaş için zorlu bir kış olacağı tahmin ediliyor. Geçtiğimiz günlerde bir açıklama yapan Gıda Bankası (Voedselbank) da bu konuya dikkat çekmiş ve toplumun dikkatini son zamanlarda çok artan miktarda kuruma gelen başvuru sayılarına çekmeye çalışmıştı. Yapılan açıklamada özellikle önümüzdeki kış aylarında tedarik sorunu yaşanacağı endişesine yer verilmişti.

Gıda bankasının bu çağrısına dört büyük şirketten cevap geldi. Unox, Iglo, HAK ve Bolletje şirketleri başlattıkları Kış Kollektifi adlı kampanyayla, gıda bankalarına daha fazla gıda bağışı yapmaya karar verdi. 

Buna göre Unox 500.000 adet kutu yiyecek ve çorba, HAK ise 600.000 adet konserve sebze tedarik edecek. Iglo, 10.000 öğün ve 10.000 adet sebze karışımı bağışlarken, Bolletje 120.000 adet kahvaltılık ürün ve atıştırmalık gönderecek.

Diğer şirketlere çağrı
Başlatılan bu kampanya ile güzel bir başlangıç yapıldığını belirten bağışçı firmalar aynı şakilde diğer firmaları da kampanyaya katılma çağrısı yaptı. Iglo'dan Becky Nascimento, “Yalnızca düzenli bağışçılar değil, daha önce bağış yapmamış şirketler de elbette memnuniyetle katılabilir.” şeklinde açıklama yaptı.

Gıda bankalarının çatı organizasyonu Voedselbanken Nederland, ekstra bağışlardan memnun olduklarını açıkladı. Kurum Başkanı Leo Wijnbelt, “Bunlar çok büyük rakamlar. Farklı Hollandalı üreticilerin yoksulluk içindeki insanlara yardım etmek için kendi imkanlarıyla katkıda bulunduğunu görmek harika.” açıklamasında bulundu.

Başvuru sayısındaki artış nedeniyle besleyici ürün tedarik etmekte sıkıntı yaşandığını belirten Wijnbelt: "Kış Kolektifi bize doğru yönde çok ihtiyaç duyulan itici güç oldu. Bunun, büyük ya da küçük diğer şirketleri de katılmaya ikna edeceğini umuyoruz. Çünkü çok daha fazlasına ihtiyaç var.” dedi.

Gıda Bankaları
Ülke genelinde toplam 172 Gıda Bankası bulunuyor. Yaklaşık 13 bin gönüllünün çalıştığı gıda bankalarında, geçinemediği ve gıda masrafını karşılayamadığı için kuruma başvuran kişilere dağıtılan gıda paketlerinin içindeki malzemeler, vatandaşlardan, şirketlerden ve diğer kuruluşlardan gelen bağışlarla karşılanıyor. Gıda Bankası verilerine göre haftalık olarak toplam 40 bin aileye gıda paketi veriliyor.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.