Hollanda’nın Bilthoven kentindeki De Werkplaats okulundaki öğrencilere gönderilen ölüm tehdidi içerikli epostaların ardından, bu günde aynı şehirde bir okul ve Arnhem’de iki okul daha kapatıldı.

Gelderland televizyonunun aktardığı bir haberde ise De Werkplaats okuluna yakın bir mesafede bulunan Het Nieuwe Lyceum ve Arnhem’de OBS Da Vinci ve KBS De Ommelander okullarının kapatıldığı belirtildi.

Son açıklama: Fail reşit olmayan bir çocuk
Polis tarafından öğleden sonra geç saatlerde yapılan son açıklamada araştırma sonucunda Arnhem’deki okul öğrencilerine tehdit mesajı gönderen kişinin kimliği ortaya çıktı. Polis bu kişinin reşit olmayan bir yaşta olduğunu bu nedenle gözaltına alınmadığı ancak gerekli Polisin yaptığı soruşturmada Arnhem’deki okullara mail gönderen kişinin reşit olmayan bir çocuk olduğu saptandı. Polis açıklamasında sonraki uygun adımların atılması için girişimde bulunulduğu belirtildi.

3 Okul birden kapandı
Hafta içinde Bilthoven Kindergemeenschap De Werkplaats okul öğrencilerine gönderilen eposta’da yer alam ölüm tehdidi üzerine okul yönetimi, Perşembe günü okulda eğitime ara verildiğini açıklamıştı. De Werkplaats bugün de kapalı kaldı.

Het Nieuwe Lyceum okul yönetimi bugün eğitime ara verildiğini duyurdu. Okul direktörü aslında öğrencilere veya personele yönelik bir tehdit bulunmadığını ancak yaşanan durumun hem veliler hem de öğrenciler arasında aşırı huzursuzluk yarattığı için böyle bir karar aldıklarını aktardı.  

Arnhem’deki OBS Da Vinci ve KBS De Ommelander adlı ilkokulların öğrencilerine ise içeriği açıklanmayan tehdit mesajları gönderildi. Bu nedenle her iki okul yönetimi de bugün için okulu kapatma kararı aldı.

Arnhem’in Güneyinde bulunan OBS Da Vinci ve KBS De Ommelander okullarının yer aldığı  Groningensingel caddesi üzerinde,  bir oyun grubu merkezi, okul sonrası bakım merkezi ve Ukrayna'dan gelen mültecilerin gittiği geçici okul bulunuyor. Her üç merkezin de bugün tedbir amaçlı kapatıldığı belirtiliyor.

Polisten yapılan açıklamada, Arnhem’deki okullarda okuyan öğrencilere ve okul yetkililerine gönderilen tehdit mesajının, Bilthoven’da yaşanan olayların farklı olduğunu ancak içerik olarak bakıldığında okulların kapatılmasına karar verildiğini aktardı.

Ne zaman açılacağı belli değil
De Werkplaats okulunda hem ilkokul hem de ortaokul öğrencilerine eğitim veriliyor. Ayrıca, aynı yerleşkede bir de kreş bulunuyor. 

Okul sözcüsü, Salı günü tehdit içerikli e-postanın birkaç ortaokul öğrenci grubuna gönderildiğini belirtti. Sözcü şuanda görüşmelerin ve polisin yaptığı soruşturmanın devam ettiğini hem okulun hem de kreşin ne zaman açılacağının henüz netleşmediğini aktardı.

Ölüm tehdidi

rtv utrecht
De Werkplaats okul öğrencilerine gönderilen epostada bir silah fotoğrafı ile birlikte “2 Temmuz Perşembe günü hepinizi vuracağım, sadece hayatınızın tadını çıkarın.” şeklinde mesaj yer aldı.

Dün yapılan açıklamada gönderilen mailin bir okul öğrencisine ait olduğu ancak bu öğrencinin olayla bir ilgisinin bulunmadığı aktarıldı.

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın