Hükümetin 2023 için planladığı ek enerji yardımını bu yıldan itibaren uygulamaya başlayan Utrecht belediyesinin ardından Maasluis, Vlaardingen ve Schiedam belediyeler de 2022 yardımını 800 eurodan 1300 euroya yükseltme kararı aldı. 

Artan enerji fiyatları nedeniyle vatandaşın karşılaştığı fatura yükünü hafifletmeyi hedefleyen hükümet 2023 için ek enerji yardı yapmaya karar verdi. Aynı bu yıl olduğu gibi önümüzdeki yıl da belediyeler vasıtasıyla vatandaşlara 1300 euro ek enerji desteği verilecek. Önümüzdeki yıl 1 Ocak itibariyle başlayacak olan bu yardımda bazı belediyeler şimdiden bu yıl verilen ek destek yardım miktarını artırmaya başladı. 

Geçtiğimiz hafta Utrecht belediyesi 1300 euroluk ek enerji yardımının bu yıldan itibaren verileceğini duyurdu. Bu bağlamda bir hamle de Maasluis, Vlaardingen ve Schiedam belediyelerinden geldi.

Her üç belediye de eylülün son günlerinde yapılan meclis toplantılarıyla, bu yıl sosyal minimum gelirin yüzde 120’sine kadar geliri olan vatandaşlara verilen 800 euroluk ek yardımın miktarını 500 euro artırarak, 1300 euroya tamamlama kararı aldı. 

Maasluis, Vlaardingen ve Schiedam belediyelerinin verdiği karara göre, bu üç şehirde ikamet eden ve daha önce 800 euroluk ek enerji yardımı alanların herhangi bir işlem yapmasına gerek yok. Bu kişilerin bilgileri sistemde kayıtlı olduğu için 500 euro otomatik olarak hesaplarına yatırılacak. 

1 Ekimden önce ek enerji yardımına başvuru yapmış ancak başvurusu henüz sonuçlanmamış olan kişiler ise direk olarak 1300 euro alacak. 

Her üç şehir için, sosyal minimum gelirin yüzde 120’sine kadar geliri olan ancak henüz ek enerji yardımına başvurmamış olanlar 1 ocak 2023 tarihine kadar başvuru yapma hakkına sahip. 

Başvurular  Maasluis için Gezond verzekerd Maassluis, Schiedam için Gezond verzekerd Schiedam ve Vlaardingen için Gezond verzekerd Vlaardingen sayfalarından yapılıyor. 

Konu ile ilgili daha fazla bilgi almak ve başvuruların yapılacağı siteleri görmek için Stroomopwaarts.nl sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.