Kasım ve Aralık ayları içerisinde Hollanda’da hane ve işyerlerine aylık 190 euroluk enerji yardımı yapılacak. Bu yardım enerji şirketleri aracılığıyla uygulanacak. Her şirket yardımı, kendi kuralı doğrultusunda, müşterilerine yansıtacak. 

190 euroluk yardım için kişinin gelirine, sözleşme türüne veya fatura bedeline bakılmıyor. Hanelerin yanı sıra nispeten az enerji kullanan şirketler de faydalanacak.

Vatandaşların kafasını meşgul eden soruların başında bu yardımın nasıl yapılacağı sorusu geliyor. Bazı şirketler direk olarak müşterisinin banka hesabına aktarılacağını belirtirken, bazı şirketler 190 euroyu müşterisinin borcuna saymayı tercih ediyor.

Kasım ve Aralık aylarında ödenecek 190 euroluk miktarı yılın sonunda çıkartılan faturaya yansıtmayı veya kontrat sonlanması halinde müşteriye ödemeyi planlayan şirketler de bulunuyor.

Hükümetin düşük gelirli vatandaşlara ödediği enerji ödeneği alanlar ile yakında enerji şirketini değiştirecek olan vatandaşlar için gerekli ek bilgiyi "Hollanda’da enerji için verilecek 190 euroluk yardımı kimler, nasıl alacak?" başlıklı yazımızda bulabilirsiniz.

Büyük enerji tedarikçileri nasıl bir yol izleyecek?
Hollanda’da müşteri sayısı bakımından en büyük 5 şirket yapılacak 190 euroluk enerji yardımını şu şekilde müşterisine yansıtacak;

Essent: Şirket yapılacak 190 euroluk yardımı yardımı enerji faturasına indirim olarak yansıtacak veya kapanmamış borçlara sayacak.
Eneco: Şirket müşterilerinin banka hesaplarında Kasım ayı ortasında ve Aralık ayı ortasında olmak üzere 2 sefer 190 euro yatıracak.
Vattenfall: Şirket her iki ayda da 190 euroluk miktarı müşteriye ödenecek veya ödenmemiş borcu varsa bu borca sayacak.
Engie: Şirket kasım ve aralık aylarının son haftasında müşterilerine ödeme yapacak.
Vandebron: Şirket bahse konu miktarı fatura bedelinden düşecek.190 euronun altında fatura bedeli olanlara ise aradaki farkı ödeyecek
Budget Energie: Şirket öncelikle fatura borcu olan müşterilerinde verilecek yardımı bu borca sayacak, diğer müşterilerine ise direk ödeme yapacak. 
Greenchoice: Şirket verilecek yardımı Kasım ve Aralık aylarında enerji faturalarına indirim olarak yansıtacak.

Aralık ayından sonra ne olacak?
Ocak ayından itibaren enerjide tavan fiyat uygulaması devreye girecek. Buna göre yıllık tüketimi 2.900 kilovat saat elektrik ve 1.200 metreküp gazın altında olan hanelerde, maksimum tavan fiyat elektrikte kilovat saat başına 40 sent, gazda ise metreküp başına 1,45 euro olacak. Belirlenen kullanım miktarlarını geçen hanelerin faturaları o günkü piyasa değerinden hesaplanacak. 
 

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.