Limburg Mahkemesi, borç yapılandırma servisinde çalışan ve geçtiğimiz yıl işten kovulan bir kayyum hakkında zimmetine para geçirmek iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. 

Maastricht’te borçlu olan vatandaşlarla ilgili çalışan, 51 yaşındaki Cecilia S. adlı kayyum, mahkeme tarafından vatandaşların borçlarını yapılandırmak için görevlendirilen bir memur. Ancak hakkında gelen şikayetler nedeniyle 2021 yılı mart ayında, takip ettiği 73 dosyadan el çektirildi.

Kayyum Cecilia S.’nin borç yapılandırma planı uyguladığı ve yönetmek zorunda olduğu banka hesaplarından toplamda 160.000 euro zimmetine geçirdiği belirtiliyor.

Vatandaşların borçlarını yeniden yapılandırmak için mahkeme tarafından atanan bir kayyum, borçlu ile birlikte bir plan dahilinde çalışarak, bu borcun ödenmesini sağlıyor. Kayyum memurları da  mahkemeye karşı sorumlu oluyor. 

Vatandaşların ulaşamadığı kayyum!
Geleen’de ikamet ettiği belirtilen Cecilia S.’nin işten atılmasının ardından “ilerleme raporlarını sunmakta düzenli olarak geç kalma, mahkemeden gelen sorulara yanıt vermeme” gibi şikayetlerin çoğaldığı, başka bir değişle bilgileri sakladığından şüphelenildiği belirtiliyor. 

Cecilia S.’nin aynı zamanda dosyasına baktığı vatandaşlarla da hiç ilgilenmediği, hatta bu vatandaşlar aradığı zaman, kendisine hiç ulaşamadıkları ortaya çıktı.

İlk şikayet 2019’da yapılmış
Cecilia S. hakkındaki ilk şikayetlerin 2019'un sonunda yapıldığı belirtiliyor. Nisan 2020'de sorgu yargıcına ifade veren S. ihmalinin daha çok kişisel sorunlardan kaynaklandığını belirterek,  işleri yoluna koyacağının sözünü verse de durum hiç de öyle olmuyor. 

Geçen yıl mart ayında Cecilia S. işten kovuluyor ve tüm mağdurlara yeni memurlar atanıyor. Bu kayyum değişimiyle birlikte yapılan incelemede, Cecilia S.’nin dosyasına baktığı borçlular üzerinden zimmetine para geçirdiği ortaya çıkıyor.

Bilindiği üzere borç yapılandırma programına alınan bir kişinin tüm geliri kayyumun gözetiminde olan bir hesaba yatırılıyor. Bu hesaptan kişinin borcu ödeniyor ancak aynı zamanda kayyumun dosya için alacağı maaş da bu hesaptan ödeniyor.

160.000 euro zimmetine geçirmiş!
Cecilia S.’nin baktığı dosyalar için açılan hesaplarda yapılan incelemede, kendi hesabına fazladan 160.000 euro naklettiği ortaya çıktı. Genellikle 100 euro ile binlerce euro arasında değişen miktarlarda haksız yere kendisine ödeme yapan kayyumun, sadece bir hesaptan toplam 20.000 euro aldığı da görülüyor. 

Savcılık (OM) yapılan suç duyurusunu doğrularken, henüz Cecilia S. hakkında bir ceza soruşturması başlatılmadığını belirtti. Savcılık sözcüsü, "Şu anda mahkemeden ek bilgiye ihtiyacımız olup olmadığını değerlendiriyoruz" dedi.

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın