Başbakan Mark Rutte ve Sağlık Bakanı Hugo de Jonge tarafından bu akşam saatlerinde verilen basın toplantısında, önümüzdeki günlerde geçerli olan kurallar açıklandı. 

Başbakan Mark Rutte yaptığı açıklamada “Omikron varyantının daha hızlı yayıldığını biliyoruz. Bu hafta OMT'den bu konuda yeni tavsiyeler alacağız. Bu gerçekten endişe verici ve büyük bir dikkat gerektiriyor.” dedi. Rutte bu nedenle korona tedbirlerinin uzatılmasına karar verildiğini kaydetti. Rutte şuandaki temel kuralların halen geçerli olduğunun da altını çizdi.  

Başbakan Rutte corona tedbirleri kapsamında girişimciler için sağlanan korona destek paketinin en az gelecek yıl Mart ayının sonuna kadar uzatılacağını kaydetti.

Şuanda Hollanda’da uygulanan 3. doz destekleyici aşılar (Booster) konusunda söz alan Sağlık Bakanı Hugo De Jonge, önümüzdeki haftadan itibaren bu işleme hız verileceğini belirtti. De Jonge Omicron varyantı nedeniyle, 18 yaşından büyük herkese en geç Ocak ayının ikinci yarısında 3, doz aşı için çağrı yapılacağını dile getirdi. 


17 Aralık 2021 tarihinden itibaren üç hafta geçerli olacak Korona tedbir paketi şu şekilde sıralandı:
 
Temel Kurallar
Hijyen kurallarına dikkat edin
1,5 metre mesafeyi koruyun
Herhangi bir şikayette evde kalın ve test yaptırın
Kapalı alanları havalandırın

Akşam saat 17.00’den itibaren kapalı olacak yerler
Cafe, bar, restoran gibi yeme/içme sektörü, süpermarket gibi zorunlu olmayan mağazalar dışında kalan tüm mağaza ve dükkanlar, açık ve kapalı spor salonları için geçerli olan saat 17.00 kapanma kuralı 14 Ocak tarihine kadar uzatıldı.

Haneler
Noel tatili için de geçerli olmak üzere, günde en fazla 4 ziyaretçiyi ağırlayın, en fazla 1 kez ziyarete gidin, ziyarete gittiğinizde veya ziyaretçiniz geldiğinde kendi kendinize test yapın ve mümkün olduğunca evde kalmaya çalışın tavsiyesinde bulunuldu.
70 yaş ve üstü kişilere, çocuklar dahil olmak üzere temaslarını mümkün olduğunca sınırlamaları ve 1,5 metre uzakta durmaları tavsiye edildi.

Okullar
İlkokullar 17 Aralık 2021 Cuma gününden itibaren 9 Ocak 2022 tarihine kadar üç hafta kapanacak.
Kreşler açık kalacak
Okul sonrası bakım merkezleri (De buitenschoolse opvang - bso) sadece 17 – 24 aralık tarihleri arasında kapalı olacak
Zaman darlığı nedeniyle, erken başlayacak tatil için hazırlık yapılamaması halinde; okullar önümüzdeki hafta pazartesi açık olabilecek. Okullara ayrıca savunmasız çocuklar ve önemli bir mesleğe sahip ebeveynlerin çocuklarına bakım ayarlamaları tavsiyesi yapıldı. 
Yükseköğretimde maksimum  kapasite 1,5 metre mesafe sağlanarak, 75 kişiyi geçmeyecek. Tiyatro ve konser salonlarında ise maksimum 1250 kişiye kadar izin verilecek. 

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU